Šport
51 ogledov

Španci na krilih Nadala dopolnili polfinalno zasedbo

Epa
V polfinalu prenovljenega ekipnega tekmovanja se bodo pomerile reprezentance Španije, Velike Britanije, Kanade in Rusije.

Španska teniškega reprezentanca se je po zaslugi zmage med dvojicami kot zadnja uvrstila v polfinale prenovljenega Davisovega pokala, ki poteka v Madridu.

Zmago v dvojicah proti Argentincema Maximu Gonzalezu in Leonardu Mayerju sta s 6:4, 4:6 in 6:3 dobila prvi igralec sveta Rafael Nadal in Marcel Granollers.

Točko za vodstvo Argentine je prispeval Guido Pella, ki je bil s 6:7 (3), 7:6 (4) in 6:1 boljši od Pabla Carrena Buste, nato pa je prvi igralec sveta Rafael Nadal gladko s 6:1 in 6:2 odpravil Diega Schwartzmana.

"Posamični dvoboj sem odigral dobro, zmago med dvojicami pa je odločilo nekaj žog, saj je bila tekma zelo tesna. To je odlična zmaga, ampak nimamo časa za uživanje v njej, moramo počivati, saj bo jutri znova težko," je po koncu povedal Nadal.

Špance čaka polfinalni obračun z Britanci, Kanadčani pa se bodo pomerili z Rusi.

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.