Šport
18 ogledov

Španci ne pripravljajo "anti-Ronaldo" načrta

Ronaldo Casillas Real Madrid naslov prvaki slavje Cibeles Reuters
Španija ima pred sredinim polfinalnim obračunom proti Portugalski na voljo kar 48 ur manj za počitek, potem ko je v soboto v predzadnjem četrtfinalu zanesljivo odpravila Francijo (2:0). Junak zadnje tekme in strelec dveh golov Xabi Alonso pred obračunom s klubskim soigralcem Cristianom Ronaldom napoveduje, da Španija načina igre ne bo spreminjala.

"Njihovo mnenje pomeni toliko, kot mnenje kogar koli drugega. Kljub govoricam mislim, da se ne bomo spremenili," je o kritikah evropskih medijev, ki pišejo, da je Španija na letošnjem evropskem prvenstvu dolgočasna, na ponedeljkovi novinarski konferenci povedal Xabi Alonso. Alonso je ob sobotni zmagi proti Franciji zadel dvakrat, tudi ta predstava pa medijem ni bila všeč.

"Precej prepričan sem, da večina navijačev uživa v izvrstnih nogometnih tekmah in izvrstnih nogometnih ekipah. Mislim, da to ni dobro le za sedanjost, ampak tudi prihodnost tega turnirja," je še dodal nogometaš Real Madrida, ki je na sobotni tekmi poleg dveh golov proslavil tudi jubilejni stoti reprezentančni nastop.

Alonsa zdaj čaka obračun s klubskim kolegom Cristianom Ronaldom, nogometaš iz Baskije pa meni, da Portugalci tako kot Španija in drugi polfinalistki, Nemčija in Italija, radi igrajo nogomet, držijo žogo, nadzirajo tekmo in napadajo, ko imajo za to priložnost. Nekdanji vezist Real Sociedada in Liverpoola je zatrdil, da posebnega načrta za ustavljanje Ronalda nimajo.

"Ekipe, ki so se uvrstile naprej, si to zaslužijo. Vedno igramo z enako idejo ne glede na nasprotnika. V tem primeru bomo analizirali Cristianovo igro in morda se bomo malce prilagodili, ampak vseeno bomo skušali igrati kot ekipa, ker je to najboljši način za ustavljanje igralca," je dejal Alonso.

Špance šokirala smrt kolega

Španski selektor Vicente del Bosque že cel turnir išče pravo rešitev v konici napada, kjer sta po dvakrat začela naravni napadalec Fernando Torres in naravni vezist Cesc Fabregas. Katalonec je moral na tekmah z Italijo in Francijo igrati v vlogi svojega klubskega soigralca Lionela Messija, ob primerjavah z Argentincem pa se je zgolj nasmehnil:

"To je noro. Nikoli se ne bi primerjal z Leom. Ne mislim, da ljudje od mene pričakujejo, da bom preigral štiri igralce in žogo zabil v zgornji kot, tako kot to počne on. Jaz samo igram tam, kamor me postavi trener in to je to. Všeč mi je ta položaj, imam svobodo, da lahko grem v napad in ljudje vedo za moje sposobnosti, da se lahko znajdem v priložnosti za gol in to od mene pričakujejo."

Tako Alonso kot Fabregas sta bila sicer na novinarski konferenci precej zadržana, saj je španski nogomet v nedeljo šokirala vest o smrti Betisovega branilca Miquela Roqueja, nekdanjega člana Barcelonine mladinske šole, ki je pri 23 letih izgubil bitko z rakom. Pred dnevi je Špance pretresla tudi nenadna smrt nekdanjega trenerja Sportinga Gijona Manuela Preciada.

"Če je že zdaj veliko razlogov za to, da si želimo osvojiti to evropsko prvenstvo, je smrt dveh tako pomembnih osebnosti španskega nogometa zdaj le še dodatna motivacija," je za konec pristavil Fabregas.

Komentarjev 1
  • Nejc Furh 17:07 25.junij 2012.

    Miki Roque ni bil nikoli član Barcelone. Ne v mladosti. Ne v članski konkurenci. Nevem zakaj si zmišljujete.