Šport
0 ogledov

Španci oprostili svojega Contadorja

Očitno bo Alberto Contador oproščen vseh obtožb, medtem ko je v primeru slovensk Žurnal24 main
Po pričakovanjih je španska kolesarska zveza Alberta Contadorja oprostila vseh dopinških obtožb. "Resnica in pravica sta prevladali," je po odločitvi dejal Contadorjev odvetnik.

Odvetnik Alberta Contadorja Andy Ramos je potrdil, da je španska kolesarska zveza opustila dopinške obtožbe na račun enega najboljših kolesarjev zadnjih let. Zveza je namreč ugodila Contadorjevi pritožbi na enoletno prepoved tekmovanja, ki mu jo je naložila zaradi pozitivnega dopinškega testa.

Contador se je v dopinških obtožbah znašel med lansko dirko po Franciji, med katero je bil pozitiven na klenbuterol. Contador je ves čas zanikal krivdo in zatrjeval, da je prepovedano snov v telo lahko dobil z uživanjem "spornega" mesa.

Contador bo bržčas lahko obdržal lanski naslov s francoske pentlje (možnosti za pritožbo na odločitev španske zveze imata sicer še Mednarodna kolesarska zveza in Svetovna protidopinška agencija), že v sredo pa bo nastopil na dirki po Algarveju.

"Resnica in pravica sta prevladali," je na kratko odločitev zveze pospremil Contadorjev odvetnik Ramos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.