Šport
18 ogledov

Španci osredotočeni na skupni cilj

Alvaro Arbeloa Žurnal24 main
Poškodovani David Villa je na tiskovni konferenci spregovoril o novem trenerju Barcelone in načrtih ekipe za prihodnost. Poudaril je, da se Guardiola za prestop ne bi odločil brez posvetovanja s Titom Vilanovom. Nekaj besed pa je namenil tudi zadnjim provokativnim izjavam Xavija Hernandeza.

Villa se zaradi zloma noge, ki ga je utrpel lanskega decembra, na letošnjem Euru ne bo udeležil reprezentančnih nastopov. Španec je pred predstavniki sedme sile izkoristil priložnost, da pohvali novega trenerja Tita Vilanovo, ki je po njegovem mnenju "pripravljen na vodenje Barcelone". S tem je še enkrat potrdil velik vpliv, ki ga je pomočnik trenerja imel še v času vodenja Guardiole.
Villa je razkril, kaj je poleg poškodbe botrovalo njegovi odpovedi nastopa na Euru 2012. "Dal sem vse od sebe, da bi lahko zaigral, vendar me julija čaka nov izziv, za katerega moram biti v dobri formi. Z nastopom na Euru nisem smel tvegati nove poškodbe in si nakopati jeze Barcelone. Španija si je zaslužila vlogo favorita in čeprav bo turnir zelo težak, smo na papirju najboljši," je povedal Villa. Na vprašanje, kako komentira izjave Xavija Hernandeza, da so nogometaši Real Madrida slabi poraženci, je odgovoril kratko in jedrnato. "Nisem prebral, kaj je rekel Xavi. Kar se mene tiče, je on najboljši španski nogometaš vseh časov, zato sem prepričan, da je vse besede izrekel z najboljšimi nameni," je o domnevnem razkolu v španski izbrani vrsti povedal Villa.

Alvaro Arbeloa: "Vsi se dobro razumemo"

Nogometaš madridskega Reala Alvaro Arbeloa prav tako ni želel veliko govoriti o Xavijevih nedavnih komentarjih. "Vsi se dobro razumemo," je o stanju v slačilnici povedal Španec. "Najbolj pomembna je atmosfera v ekipi. Vsi si želimo igrati, tekem je veliko in moj odnos z Juanfranom je prav tako dober kot z ostalimi v ekipi," je povedal Arbeloa, ki z nogometašem Atletico Madrida tekmuje za mesto v začetni enajsterici. Devetindvajsetletnik si ne želi podobnega začetka kot leta 2010, ko je reprezentanca Španije na prvi tekmi zabeležila poraz proti Švici. "Nihče si ne želi začeti s porazom, ker te ta močno približa izpadu, saj moraš potem zmagati na naslednjih dveh tekmah. Prav tako je pomembno za samozavest. Italija je zelo dobra ekipa, toda nihče ne razmišlja o porazu," je povedal Španec.

Poleg Italije se bo Španija na zelenici spopadla še z Irsko in Hrvaško, ki jih aktualni svetovni prvaki nikakor ne želijo podcenjevati. "Kdo ve, kaj se bo zgodilo. Irska ima veliko fizično močnih nogometašev in Hrvati so prav tako dobri. Ne bo lahko," je o nasprotnikih povedal Arbeloa. 

Španci pa poleg Ville ne bodo mogli računati še na poškodovanega Puyola. "Njegova odsotnost je močno vplivala na ekipo. Je igralec, ki je vedno na pravem mestu. Ima ogromno izkušenj in je super igralec na igrišču in dobra oseba izven njega," je o nogometašu Barcelone povedal Arbeloa. O odnosu med nogometaši Reala in Barcelone pa je dodal: "Atmosfera je dobra. Vsi imamo skupen cilj, in sicer osvojiti evropsko prvenstvo. Če obstajajo kakšne težave, bomo na njih v tem trenutku pozabili."

Komentarjev 1
  • Manager 18:55 06.junij 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **