Šport
8 ogledov

Španci premočni na prvi tekmi EP

Matija Pleško in soigralci so bili na prvi tekmi EP brez možnosti proti španskim Žurnal24 main
Slovenski odbojkarji so s porazom začeli evropsko prvenstvo v Turčiji. S 3:0 (20, 19, 20) so bili premočni Španci. Že jutri je na vrsti nova tekma, tokrat bodo za mrežo stali Slovaki.
 
 

Ne smemo se zadovoljiti s tem, da sodelujemo na tem prvenstvu, v tekmo moramo iti z željo po zmagi. Verjamem, da so Španci boljši od Slovakov, ki pa prav tako niso slaba ekipa. A obenem vem in verjamem, da moji fantje lahko igrajo boljše.

Gregor Hribar

 
V Turčiji se je začelo evropsko prvenstvo v odbojki za moške. Med šestnajstimi moštvi je tudi Slovenija, ki se je v uvodu pomerila s Španijo, branilko naslova. Na igrišče je stopil tudi Alen Pajenk, ki je imel nekaj težav s kolenom, nared pa je bil tudi Alen Šket. Španci so v Izmir pripotovali brez libera Alexisa Valida. Na svoji premieri letošnjega EP so bili Slovenci proti razpoloženim aktualnim prvakom brez pravih možnosti in izgubili z 0:3 v nizih. Že jutri jih ob 19. uri v skupini C čaka tekma s Slovaško, za zaključek pa še dvoboj z Grki. V drugi del tekmovanja se bodo uvrstile prve tri reprezentance iz vsake predtekmovalne skupine.

Slovenska odbojkarska reprezentanca je tako na evropskih prvenstvih še vedno brez zmage. Španci so ves čas nadzorovali položaj in ostali zbrani tudi v redkih napetih trenutkih. Slovenci so bili od slavnejših nasprotnikov z Iberskega polotoka boljši le v bloku. Selektor Gregor Hribar je tekmo začel v postavi Dejan Vinčič, Alen Šket, Matej Vidič, Matija Pleško, Alen Pajenk Pajenk, Tine Urnaut in Sebastijan Škorc, ki je celo vodila s 3:1, a so napake pri sprejemu in sumljiva sodniška odločitev pripeljali do izgubljenega prvega niza. Tudi v drugem so Slovenci na začetku vodili in se upirali vse do 16:17, a je Guillermo Falasca s prijatelji hitro povedel z 21:16 in tudi drugi niz pripeljal do zanesljivega konca. Tudi tretji niz ni prinesel večjih sprememb in se je končal z isto razliko kot prvi.

Izjave po tekmi:

Gregor Hribar (selektor Slovenije): "Celo tekmo smo imeli težave s protinapadi, korektorjema danes nikakor ni šlo. Tudi sprejem ni bil na taki ravni, kot je že bil v zadnjem obdobju, vendar pa se kljub temu nisem odločil za menjavo, saj nisem želel preveč menjati. Vsekakor so se stvari izboljšale po menjavi organizatorja igre, vendar Špancem še vedno nismo mogli konkurirati. Premalo smo pritiskali na servisu, igra nam ni stekla, dejstvo pa je, da ti nasprotnik na takem nivoju ne pusti dihati, ko najde tvojo šibko točko. Začetek ni najboljši, upam da bo nadaljevanje boljše. Španci so bili boljši, kot smo pričakovali, delali so manj napak, imeli so dober sprejem. Upam, da bomo jutri in v nedeljo igrali bolj agresivno in kvalitetno. Vsekakor bo pred tekmo s Slovaki treba nekaj stvari spremeniti, morda opraviti tudi nekaj menjav v ekipi. Ne smemo se zadovoljiti s tem, da sodelujemo na tem prvenstvu, v tekmo moramo iti z željo po zmagi. Verjamem, da so Španci boljši od Slovakov, ki pa prav tako niso slaba ekipa. A obenem vem in verjamem, da moji fantje lahko igrajo boljše."

Julio Velasco (selektor Španije): "Prva tekma je vedno težka, nekajkrat smo že igrali proti Sloveniji, vedno je bilo težko igrati proti njim, zato smo se danes še posebej pripravili na njih. Strinjal pa bi se s slovenskim trenerjem – oni danes zagotovo niso igrali tako dobro, kot so sposobni. Na drugi strani pa smo mi igrali zelo dobro, naredili smo zelo malo napak, le Falasca je nekoliko grešil pri servisu, a je to popravil z asi. Toda moramo se zavedati, da je to šele začetek prvenstva, že jutri se vse skupaj lahko spremeni."

EP v odbojki, 1. kolo:

Španija
: Slovenija 3:0 (20, 19, 20)
G. Falasca 20, I. Rodriguez 11, Lobato, Noda 9; Vidič 10, Urnaut 9, Flajs 8, Gasparini, Pleško 7

Ostali izidi:

Skupina A:
Poljska : Francija 3:1 (-18, 17, 22, 18)
Nemčija : Turčija 3:2 (24, -23, 22, -30, 13)

Skupina B:
Estonija : Rusija 1:3 (20, -17, -18, -15)
Nizozemska : Finska 3:2 (21, -22, -28, 15, 16)

Skupina D:
Bolgarija : Srbija 3:2 (-21, 17, -19, 22, 11)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.