Šport
33 ogledov

Španija na pragu zgodovinskega dosežka

portugalska španija španci EPA
Španska reprezentanca bo na ponovitvi ene najlepših tekem v predtekmovanju Eura 2012 lovila tretjo, zgodovinsko zaporedno lovoriko na velikih tekmovanjih.

marko jerič kolumna žogomanijak | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Le še en dan nas loči od sklepnega dejanja 14. evropskega prvenstva, kjer se bodo poskušali Španci zapisati v zgodovino. Biti zmagovalec na dveh zaporednih evropskih prvenstvih oz. osvojitev treh zaporednih velikih turnirjev le ni mačji kašelj. Nasproti jim bodo stali poletno navdahnjeni Italijani z »Balogolom« na čelu, ki je še enkrat več dokazal, da zna igrati nogomet in ne samo polniti rumenega tiska. Naši zahodni sosedi, ki so se po vseh aferah in škandalih pred začetkom prvenstva vrnili v velikem slogu, napovedujejo da še niso rekli zadnje besede. Obe ekipi sta se srečali že v predtekmovanju in odigrali »lepotico« prvenstva, ki pa se je končala z neodločenim izidom. Tokrat neodločenega izida ne bo. Obetamo si lahko kar nekaj zanimivih dvobojev: Casillas-Buffon, Xavi-Pirlo, Iniesta-De Rossi. Dvoboji za nogometne sladokusce! Kdo bo na koncu dvignil pokal najboljšega na stari celini, pa bo znano jutri malo pred enajsto zvečer. Naj zmaga najboljši!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.