Šport
16 ogledov

Španija stane 303 milijone

David Villa je zelo pomemben adut Španije. (Foto: Reuters)
1/11
Žurnal24 main
Ne le da so prvi favoriti prvenstva, Španci so po izračunih ekonomistov družbe Frontier Economics tudi največ vredna reprezentanca prihajajočega svetovnega prvenstva. Vrednost: 303 milijone.

Izračuni ekonomistov so bili opravljeni glede preračunanih vrednosti posameznih nogometašev na nogometnem trgu.

Poškodovanega Drogbaja so v soboto operirali, v ponedeljek pa se je napadalec Chelseaja že pridružil ekipi, čeprav ima desno roko v posebni plastični zaščiti.

Španci so za 10 milijonov evrov prehiteli Argentince, ki jim ceno zvišuje kdo drug kot trenutno najboljši nogometaš na svetu, Lionel Messi. Na tretjem mestu so pristali Angleži z vrednostjo 263 milijonov.

Higuain bo še šest let ostal v Madridu. Napadalec Reala je v ponedeljek podaljšal pogodbo do junija 2016. Časopis Marca poroča, da bo Higuain po novem prejemal po 3,5 milijona evrov letne plače

Seznam deseterice zapolnjujejo še Brazilija (223), Portugalska (201), Francija (180), Nemčija (156), Nizozemska (156), Slonokoščena obala (130) in Italija (127).

Kot smo že zapisali, je izmed posameznikov največ vreden Lionel Messi (140 milijonov), sledita pa mu njegov veliki rival iz lige BBVA Cristiano Ronaldo (95) in Andres Iniesta (44). Na četrtem mestu pa se je znašel še en Španec – Fernando Torres, ki so mu v omenjeni družbi pripisali vrednost 43 milijonov.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.