Šport
22 ogledov

Španija žaluje: Roqué izgubil bitko z rakom

Roque Sevilla Real Betis novinarska konferenca slovo rak bolezen EPA
Tabor Španije na evropskem prvenstvu in tudi svet nogometa je v nedeljo zvečer pretresla žalostna vest. Nogometaš Real Betisa Miquel Roqué, nekdanji član Barcelonine mladinske šole in Liverpoola, je po bitki z rakom izdihnil v 23. letu življenja, je sporočil seviljski klub.

"Miki Roqué se je boril s tumorjem na medenici od marca 2011," je Real Betis zapisal na svoji uradni spletni strani (www.realbetisbalompie.es). "Vodstvo, tehnično osebje, prva ekipa in mladinski pogon, tako kot najpomembnejši del kluba, navijači, so združeni v izjemni bolečini, ki smo jo začutili ob smrti mladega nogometaša, enega izmed nas."

Roquéjeva smrt je na Twitterju začela pravi plaz sporočil žalosti in podpore, ki so jih z evropskega prvenstva poslali španski nogometaši. Po poročanju španskih medijev je Roqué v nedeljo opoldne izdihnil v domačem Trempu (Lleida), od Katalonca pa so se navijači Betisa že zvečer začeli poslavljati ob stadionu Benito Villamarín v Sevilli, kjer puščajo sporočila in drese.

"Velik objem družini Mikija Roquéja," je na Twitterju zapisal Barcelonin branilec Gerard Piqué. "Poznal sem ga, ko je igral pri Liverpoolu, jaz pa sem bil pri (Manchester) Unitedu. Počivaj v miru, prijatelj." Prek Twitterja so svojo žalost med drugimi izrazili tudi Sergio Ramos, Víctor Valdés in Juan Mata.

Velik prijatelj Carlesa Puyola

Katalonski nogometaš je moral marca 2011 končati svojo nogometno pot, potem ko je na čustveni novinarski konferenci oznanil, da ima raka. Po operaciji se je z zahrbtno boleznijo boril v kliniki Dexeus v Barceloni. Roqué je bil član španskih mladinskih selekcij, svet nogometa pa si ga je najbolj zapomnil v dresu Liverpoola, kamor je leta 2005 odšel z zgolj 16 leti in kot najmlajši nogometaš v zgodovini kluba zaigral na tekmi Lige prvakov.

"Zapustil nas je borec, poln ljubezni do nogometa in ljubezni do zmagovanja v Primeri. Za seboj pušča praznino, ki jo bo težko zapolniti. Kmalu nasvidenje, Miki, tako kot vsako nedeljo to sezono bo moja prva misel zate," je dejal Betisov trener Pepe Mel.

Sporočila podpore prihajajo tudi z naslova mestnih tekmecev Seville, medtem ko je Roquéjeva smrt močno prizadela tudi Barceloninega kapetana Carlesa Puyola, ki je bil Roquéjev velik prijatelj in podpornik v najtežjih časih. Navijači Betisa so na vsaki tekmi lanske sezone v 26. minuti, to številko je Roqué do slovesa nosil na svojem dresu, peli njegovo ime.

Liverpool: "Miki skromen in talentiran"

Na uradni spletni strani Liverpoola (www.liverpoolfc.com) so že v nedeljo izrazili svoje sočutje družini nekdanjega nogometaša, ki ga je na Merseyside kot talentiranega mladeniča pripeljal takratni trener Rafael Benítez.

"Liverpool FC je danes razžalostila vest, da je nekdanji nogometaš Miki Roqué izgubil bitko z rakom pri 23 letih. Branilec je bil član Liverpoola med letoma 2005 in 2009, bil pa je del naše mladinske ekipe, ki je osvojila pokal FA leta 2006. Za člansko ekipo je odigral le eno tekmo, in sicer v Ligi prvakov proti Galatasarayu decembra 2006. Vsi pri Liverpool FC bi radi poslali svojo podporo Mikijevi družini v tem žalostnem času," so zapisali pri klubu z Anfielda.

Klubski kaplan Bill Bygroves se je za klubsko spletno stran spomnil trenutkov, ki jih je ob prihodu v Liverpool preživel z Roquéjem. Miki je nekaj časa živel z Bygrovesom in njegovo družino, da se je po prihodu z Iberskega polotoka privadil na življenje v neznanem okolju.

"Bili smo šokirani, ko smo izvedeli za novico," je dejal Bygroves. "Bil je res prijeten mlad mož. Bil je pameten, talentiran, deloven, pozoren, vesel, vljuden in popularen. Ljubil je svojo družino, svojo državo, svoje prijatelje in svoj nogomet."

Bygroves je še povedal, da je Roqué v kratkem času postal del njihove družine, da pa je bil povsem tipičen najstnik, ki je rad igral playstation.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.