Šport
26 ogledov

Španka slavila na domačih tleh

(Foto: Pokernews.com) Žurnal24 main
Španka Leo Margets je že lansko leto "pokeraški svet" opozorila nase. Letošnje leto pa je zaključila s kar dvema velikima zmagama, zadnjo pred dnevi na Full Tiltovem turnirju Masters Series.

Lansko leto je mlada Španka Leo Margets presenetila svet, ko je na Glavnem turnirju WSOP zdržala dlje kot katerakoli druga igralka in izpadla šele na odličnem 27. mestu, kar ji je prineslo nekaj več kot 350.000 $ nagrade. Ta uspeh ji je dal dodaten zagon in tako je Španka, ki je dandanes članica 888 Pokrove ekipe profesionalcev, letos nanizala celo serijo odličnih rezultatov, leto pa celo zaključila s kar dvema velikima zmagama, zadnja je bila pred dnevi na Full Tiltovem turnirju Masters Series.

Pred dnevi se je namreč v španskem letovišču Lloret de Mar, natančneje v igralnici Gran Casino Costa Brava, odvijal finalni turnir Full Tilt Poker Masters Series. Na njem se je na kar 4 različnih turnirjih med seboj pomerilo 32 izbrancev, ki so se borili za naslov najboljšega in kar 100.000 € nagrade.

Na turnirju je tako nastopilo 16 najboljših igralcev s turneje Full Tilt Poker Series – España, 12 kvalifikantov, ki so si mesto na turnirju priigrali prek Full Tilt Pokra, ter 4 povabljenci, med katerimi se je znašla tudi gospodična Margets. Vse, ki so imeli srečo, da so prišli do svoje vstopnice za ta turnir, pa je nato v Španiji čakalo težko delo, saj so bili pred njimi 3 naporni dnevi pokra, v katerih so se eden za drugim zvrstili najprej tako imenovani "deepstack" turnir ter nato še "shootout" turnir, prek katerih se je le 16 srečnežev prebilo v zadnji dan prvenstva.

Šestnajsterica najboljših se je nato zadnji dan za začetek pomerila na "turbo" turnirju, ki je iz igre za naslov odstranil še 8 tekmovalcev, preostalih osem pa poslal v "heads-up" del turnirja. Čeprav se je Španka komajda privlekla v tretji dan turnirja, pa je tu zasijala, saj je najprej z lahkoto opravila s "turbo" turnirjem, nato pa enega za drugim izločevala nasprotnike tudi na "heads-up" turnirju.

V velikem finalu se je Leo nato pomerila z urednikom italijanske izdaje revije CardPlayer Massimilianom Luppijem, s katerim sta nato uprizorila pravi epski obračun, ki je trajal več kot 2 uri, preden je Španka dokončno opravila z Italijanom in si priigrala naslov najboljše, lično trofejo, šampionski prstan in sto tisoč evrov nagrade.

S tem dosežkom je Španka še enkrat več dokazala, da njen lanskoletni uspeh na Glavnem turnirju WSOP nikakor ni bil zgolj naključje in da lahko tudi v prihodnjih letih od nje še marsikaj pričakujemo. Hkrati se je s to zmago tudi nekoliko povzpela po lestvici največjih zaslužkarjev, saj so, zahvaljujoč novim stotim evrskim tisočakom nagrade, njeni turnirski zaslužki sedaj že presegli mejo 600.000 $.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.