Šport
21 ogledov

Španski finale v rokometni LP

Sergej Rutenka in soigralci so že v finalu. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Španska Barcelona in Ciudad Real sta finalista rokometne Lige prvakov v Kölnu. Barcelona je v prvem polfinalu premagala Rhein-Neckar Löwen s 30:28, Ciudad Real pa je bil v drugem boljši od HSV z 28:23.

Barcelona je uresničila napovedi in se drugič zapored uvrstila v veliki finale na zaključnem turnirju v Kölnu. Izbranci Xavija Pascuala so skozi celotno tekmo, na kateri je pravico delil slovenski sodniški par Nenad Krstič-Peter Ljubič, bolj ali manj nadzorovali tekmece iz nemškega Manheima, ki so si edino vodstvo priigrali v 36. minuti, ko je bilo 15:14. V drugem polčasu se je poškodoval sloviti poljski vratar na nemških vratih Slawomir Szmal, kar so katalonski rokometaši izkoristili in si v 50. minuti priigrali pet zadetkov prednosti (25:20), zalogo v golih pa ohranili do konca dvoboja.

Barcelona bo v nedeljo naskakovala sedmo zmago v Ligi prvakov, Ciudad Real pa četrto.

V zmagoviti ekipi sta bila najbolj učinkovita nekdanji slovenski reprezentant in zunanji igralec Celja Pivovarne Laško Sergej Rutenka in Juan Garcia. Oba sta dosegla po pet golov, izkazal pa se je tudi vratar iz BiH Danijel Šarić, ki je ubranil kar 16 strelov. V nemški zasedbi je bil strelsko najbolj razpoložen Uwe Gensheimer s sedmimi goli.

Ciudad Real se je zasluženo uvrstil v veliki final, potem ko je v drugem polfinalnem dvoboju povsem zasenčil HSV, letošnjega nemškega prvaka. Rokometaši s Pirenejskega polotoka so imeli tekmece iz Hamburga vseskozi pod nadzorom in jim v 34. minuti ušli na plus 6 (19:13). Po prepričljivem vodstvu so se malce uspavali, kar so igralci nemške ekipe izkoristili in se v 47. minuti približali na dva gola zaostanka (20:22), po španskem delnem izidu 4:0 pa je bilo jasno, da bo zmagal Ciudad Real.

V zmagoviti ekipi je bil najbolj učinkovit Alberto Entrerrios s šestimi goli, v poraženi, kjer je povsem odpovedal francoski krožni napadalec Bertrand Gille, ki se sploh ni vpisal med strelce, pa sta Hans Lindberg in Stefan Schröder dosegla po pet zadetkov.

Liga prvakov, zaključni turnir, polfinale:

Rhein-Neckar Löwen : Barcelona 28:30
Gensheimer 7, Bielecki, Stefansson in Čupić 4; Garcia in Rutenka 5, Tomas 4, Entrerrios in Oneto 3

Ciudad Real : Hamburg 28:23
Entrerrios 6, Abalo in Lazarov po 5; Schröder in Lindberg po 5

Finale bo v nedelja ob 18.00, tekma za tretje mesto pa se bo začela ob 15.15.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.