Šport
21 ogledov

Spektakel, ki ga še nismo videli

1/5
Žurnal24 main
V noči na nedeljo bo New Yersey gostil prvi četrtfinalni turnir velikega in težko pričakovanega Strikeforcovega turnirja osmerice. V glavni borbi večera Fjodor Jemeljanenko in Antonio Silva.
Fjodor – Overeem že v polfinalu?
V primeru zmage se bosta Fjodor in Overeem srečala že v polfinalu in na ta način uresničila želje mnogih ljubiteljev MMA, ki (pre)dolgo čakajo na omenjeni obračun.

Prvi del enega največjih turnirjev težke kategorije v zgodovini mešanih borilnih veščin (MMA) bo na sporedu že v noči na nedeljo, ko bo New Yersey gostil prvi četrtfinalni del. Kot že rečeno, se bosta v glavni borbi večera pomerila eden najboljših borcev vseh časov Rus Fjodor Jemeljanenko in Brazilec Antonio Silva. Drugega polfinalista pa bo dal vzhodnjaški četrtfinale med Andrejem Arlovskim in Sergejem Haritonovim. V drugem četrtfinalnem delu velikega Strikeforcovega Grand Prixa, ki naj bi bil predvidoma na sporedu 9. aprila, se bosta pomerila aktualni Strikeforce prvak v težki kategoriji Nizozemec Alistair Overeem in Brazilec Fabricio Werdum ter Američana Josh Barnett in Brett Rogers.

Fjodor še vedno največji?
Zagotovo si bo zmagovalec turnirja prislužil naziv enega najboljših MMA težkašev vseh časov. Že prvi četrtfinale pa bo ponudil odgovor, če je 34-letni Fjodor po porazu proti Werdumu sredi lanskega leta še vedno največji. Borba proti Antoniu Silvi bo zagotovo pravi preizkus za Rusa. "Nič se ni spremenilo, treniram tako kot sem treniral. V zadnji borbi sem naredil napako, ki sem jo med treningi poskušal odpraviti. V meni se nič ni spremenilo, še vedno verjamem vase,“ pravi "zadnji ruski cesar“ in dodaja: "Antonio je zelo nevaren nasprotnik. Nikoli se še nisva borila in srečen sem, ker sem dobil priložnost, da se pomerim z njim." Fjodor je še dodal, da si še kako želi "revanše“ proti Werdumu. Na borbo proti njegovemu rojaku pa se je med drugim pripravljal tudi na visoki nadmorski višini.

Vsak borec ima svoje prednosti in slabosti. Ne bom vam razkril njegovih slabosti, saj vam jih bom razkril med borbo. Borba se bo zaključila z mojo zmago.
Antonio Silva

Silva ne dvomi v svojo zmago
Čeprav se bo tri leta mlajši Silva pomeril z "nepremagljivim“ Fjodorjem, je slednji prepričan, da bo na koncu on tisti, ki bo napredoval v polfinale. "Vsak borec ima svoje prednosti in slabosti. Ne bom vam razkril njegovih slabosti, saj vam jih bom razkril med borbo. Borba se bo zaključila z mojo zmago,“ je pred najtežjo borbo v karieri samozavesten Brazilec. Na uradnem tehtanju mu je tehtnica pokazala 120 kilogramov, medtem ko je bil Fjodor kar 16 kilogramov lažji. Arlovski je tehtal 110 kilogramov, Haritonov pa 114. Prenos izjemnega borilnega spektakla si lahko ogledate na Eurosport 2 z začetkom v nedeljo ob 4. uri zjutraj.

Strikeforce, Grand Prix, četrtfinale, prvi del:

Fjodor Jemeljanenko (31-2) – Antonio  Silva (15-2)
Andrej Arlovski (15-8) – Sergej Haritonov (17-4)

Ostale borbe:

Shane del Rosario – Lavar  Johnson
Chad Griggs – Gian  Villante
Valentijn Overeem – Ray  Sefo

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.