Šport
16 ogledov

Spet bomo držali pesti

Tina Maze bo vroče slovensko orožje v superkombinaciji. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Četrtek bo na olimpijskih igrah v Vancouvru prinesel šest končnih odločitev. Slovenska reprezentanca ima tudi danes pester dan. Največ pričakujemo od biatloncev in Tine Maze.

Komplete medalj bodo razdelili v alpski superkombinaciji za ženske, biatlonkam na 15 kilometrov in biatloncem na 20-kilometrski progi, pa tekmovalcem v prostem programu umetnostnega drsanja, olimpijkam na 1000 metrov v hitrostnem drsanju ter deskarkam v snežnem žlebu.

Slovenci v boj za kolajne
Četrtkovo razdeljevanje odličij slovenska olimpijska vrsta pričakuje z velikim vznemirjenjem, saj se bodo naši tekmovalci pomerili v vseh disciplinah, v katerih bodo znane končne odločitve, z izjemo hitrostnega in umetnostnega drsanja. V superkombinaciji bosta slovenske barve na kanadskih snežnih strminah branili Maruša Ferk in Tina Maze. Biatlonke Teja Gregorin, Andreja Mali, Dijana Ravnikar in Tadeja Brankovič Likozar bodo na progi v Whistlerju skušale poseči po medalji na 15 kilometrov posamično. Klemen Bauer, Janez Marič, Peter Dokl in Vasja Rupnik so slovenski aduti v moškem biatlonu na 20 kilometrov. Cilka Sadar se bo na deski pognala v snežni žleb na pobočju Cypress Mountaina, Anže Šetina pa bo v Whistlerju nastopil v prvi vožnji skeletona.

Hokejist v polnem zagonu
Hokejska tekmovanja se bodo nadaljevala z ženskima dvobojema med Kitajsko in Rusijo ter ZDA in Finsko, pri hokejistih pa se bodo na ledene ploskve v Vancouvru pognali reprezentanti Švice in Kanade, ZDA in Norveške (oboji v skupini A) ter Slovaške in Rusije v skupini B. V deskanju bodo kvalifikacije za ženske v snežnem žlebu, v curlingu pa se bodo v predtekmovanjih ženske pomerile v štirih, moški pa v osmih dvobojih. Skeleton bo prinesel prvo vožnjo tako za tekmovalke kot tudi za tekmovalce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.