Šport
15 ogledov

"Spet hočem biti svetovni prvak"

Bethuel Uushona Dejan Zavec
1/8
Boštjan Selinšek
Dejan Zavec in Bethuel Uushona sta se danes prvič srečala iz oči v oči. "Ne skrivam, da hočem spet biti svetovni prvak," je dejal Mr. Simpatikus, afriški Tyson pa je pristavil: "Naslov želim odnesti s sabo v Namibijo."

Do dvoboja slovenskega boksarja Dejana Zavca, ki se bo pomeril z Bethuelom Uushono iz Namibije, so le še trije dnevi, borca pa sta se danes predstavila na Ptuju. Uushona je v Maribor prispel v ponedeljek in že vadil v centru Barada Sports, prireditelji pa so sporočili, da je vstopnic za ogled dvoboja še približno 300.

Dejan Zavec (31 zmag, 18 s KO, dva poraza) se bo v soboto v Mariboru proti Namibijcu Bethuelu Uushoni (25 zmag, osem s KO, en poraz, en neodločen) potegoval za medcelinski naslov po verziji WBO v velterski kategoriji (do 66,678 kilograma). Nasprotnika sta se danes prvič uradno soočila na novinarski konferenci v hotelu Primus na Ptuju.

"Oba sva v ringu in oba imava identične želje po zmagi, svoje sanje bova nedvomno skušala uresničiti. Zavedam se, da me čaka težek in nepredvidljiv dvoboj, Bethuel je znan po tem, da je željan zmage, tehnično in taktično je raznolik boksar. Sam sem maksimalno pripravljen in na koncu si želim zmage, ki mi bo omogočila napredek. Dejstvo je, da bo eden v soboto odšel iz ringa kot zmagovalec. Spoštujem in cenim nasprotnika, pokazal je, da je najprej človek, potem pa je tu posel v ringu. Spoštujeva se, a to ne pomeni, da se ne bova v ringu pomerila na vso moč. Zelo sem vesel, saj gre vse po dobrem načrtu, zelo nestrpno že pričakujem sobotni dvoboj," pa je o prihajajočem dvoboju dejal Zavec, ki se je ob tem še enkrat zahvalil prijatelju in promotorju dvoboja Tomažu Baradi.

"Ves trening in načrt smo stoodstotno realizirali. Sparingi so potekali tako, kot smo si zadali, bili so podobni boju, ki ga pričakujemo v soboto. Tudi zato mi samozavest dovoljuje velika pričakovanja," je še dejal Zavec, ki bo v dvoboju stavil predvsem na požrtvovalnost brez odstopanja. Trenutno ima Ptujčan 67,9 kilograma, tako malo kilogramov neposredno pred dvobojem še ni imel nikoli, to pa je razveseljivo dejstvo, saj mu zdaj ne bo treba do zadnjega dne na veliko hujšati. "Cilj je jasen, najprej je treba osvojiti ta naslov, potem pa naprej. Ne skrivam, da hočem spet biti svetovni prvak," je zaključil Zavec.

Uushona je v Slovenijo z letališča v Gradcu prispel v ponedeljek zvečer. "V Slovenijo sem prišel opravit svoje delo, saj sem prepričan, da sem trenutno tako dobro pripravljen, da lahko premagam kogarkoli. Cenim vsakega svojega nasprotnika, za Dejana se ve, kaj vse je osvojil ter kakšen status ima, ampak to me ne more ustaviti," je po prihodu v Slovenijo pred dnevi samozavestno povedal "afriški Tyson". Dodal je še: "Najlepše se zahvaljujem bogu, da me je varno pripeljal sem v Slovenijo. Najlepša hvala tudi promotorju Tomažu, da je priredil ta dvoboj. Spoštujem Zavca, je dober borec, prvak, ampak imava enake sanje. Tudi jaz želim biti svetovni prvak, tako je to v boksu. Zavec je košček v moji sestavljanki, že od malih nog sanjam o naslovu. Dobro sem pripravljen in spoprimem se lahko z marsikom. Proti Zavcu nimam nič, to je šport, vsi imamo tu željo po zmagi. Naslov želim odnesti s sabo v Namibijo."

"Zelo dobro je pripravljen, vem, da bo odlično opravil svojo vlogo. Nasprotnik je zelo hiter, ima le en poraz. Dejan se bo moral zelo potruditi, da bo Uushoni kos. Zelo se veselim sobotnega dvoboja in vem, da je Dejan dobro tako pripravljen, da bo ob podpori navijačev znova uspešen," pa je o svojem varovancu dejal trener Dirk Dzemski.

Pred Zavcem se bo pomeril še Denis Simčič, ker pa se je njegov nasprotnik poškodoval, za zdaj še ne ve, proti komu bo v soboto boksal: "Dobro sem pripravljen, a žal zaenkrat še ne vem, s kom se bom pomeril. Škoda, ker sem že bil pripravljen na nasprotnika, zdaj pa bo morda treba taktiko spremeniti, a vseeno se dvoboja veselim."

V četrtek bo v Mariboru ob 11. uri v hotelu City na sporedu uradni trening, v petek, dan pred dvobojem, pa bo spet v Primusu na Ptuju ob 15. uri na vrsti še uradno tehtanje.

Komentarjev 2
  • Janko Kotnik 17:13 21.marec 2012.

    bedak

  • chamil 15:16 21.marec 2012.

    Koga briga velterska kategorija kako se shiranci tepejo. Na slikah mogoče še nekaj zgleda samo v živo pa v đabe. v boksu šteje samo lahka srednja in težka kategorija. velterska kategorija je za otroke do 13 let