Šport
10 ogledov

Spet zgodnje srbsko slovo

Stožice ne bodo doživele legendarnega "boksanja" kot zastavice ... (Foto: Reuter
1/35
Žurnal24 main
Z goloma Tima Cahilla in Bretta Holmana so Avstralci na zadnji tekmi skupine D šokirali Srbijo in jo poslali domov (2:1). Zmaga Nemcev nad Gano (1:0) pomeni, da se bo "Elf" v 1/8 finala pomeril z Anglijo!

Avstralija je v Nelspruitu začela slabo, toda v drugem polčasu zaigrala mnogo bolje, hitri rafal in zadetka Tima Cahilla ter Bretta Holmana pa sta zlomili srca Srbiji, ki se še enkrat več zgodaj poslavlja od velikih tekmovanj. Tudi poraz proti Nemčiji tako ni škodil Gani, ki se je kot prva (in verjetno edina) afriška reprezentanca uvrstila v nadaljnje tekmovanje. Tam jih čaka reprezentanca Združenih držav Amerike, medtem ko Nemce čaka "večni derbi" z Anglijo!

Pritisk Srbije in streljanje na prazen gol
Srbi so začeli mnogo bolj podjetno od "kengurujev" in Miloš Krasić je z nevarnim strelom napovedal to, kar je sledilo. Hitri vezist je v 12. minuti po desni strani bliskovito prodrl in obšel vratarja Marka Schwarzerja, a nato iz resda težkega položaja streljal prek vrat. To je bilo tudi največje razburjenje prvega dela, ki je minilo predvsem v znamenju (pol)priložnosti Srbov.

Pogrešate galerijo?
Nikar, saj jo najdete TUKAJ!

V nadaljevanje je prišla povsem druga Avstralija, ki je po nekaj nevarnih strelih Srbov začela prevzemati "moment" tekme in ga hitro obrnila v svojo korist. Tim Cahill je s svojim "trademark" nebeškim skokom in strelom z glavo povedel Avstralce v vodstvo, že čez nekaj minut pa je Vladimirja Stojkovića s strelom od daleč premagal še Brett Holman. Balkancem je do konca uspel zgolj tolažilni gol Marka Pantelića, kar pa je bilo na koncu premalo, saj jim ni uspelo zabiti tako željenega gola za izenačenje, ki bi jih peljal v osmino finala. Srbija je tako tekmovanje, na katerega je prišla celo kot tihi favorit, zaključila celo na zadnjem mestu v skupini.

Raketa Özila in prvo mesto v skupini za "Elf"
Nič kaj dobre nagrade niso dobili Nemci za zmago nad Gano, saj jih zdaj čaka "večni derbi" proti Angliji (nedelja/Bloemfontein). Za triumf nad črnimi zvezdami je bil dovolj fantastičen strel Mesut Özila, s katerim so trikratni prvaki odpravili Afričane na Soccer Cityju v Johannesburgu, a v osmino finala kljub temu potujeta skupaj.

Nemci so se sicer dolgo mučili s čvrsto obrambo Gancev na tekmi, ki jo je prvič v zgodovini nogometa zaznamoval bratski obračun Kevina-Princa Boatenga (Gana) in Jeroma Boatenga (Nemčija). Cacau je v napadu "Elfa" zamanjal suspendiranega Miroslava Kloseja in nekajkrat nevarno zapretil, Özilu pa pripravil nekaj lepih priložnosti. Manuel Neuer je na drugi strani rešil izjemno priložnost Kwadwa Asamoaha, in tako bi Gana lahko na začetku drugega polčasa celo povedla. Na koncu je bil za slavje Nemcev dovolj izvrsten strel enega izmed vzhajajočih zvezd, Özila, ko je iz kakšnih 20 metrov premagal nemočnega Richarda Kingsona.

Končna lestvica:
1. Nemčija 6

2. Gana 4
3. Avstralija 4
4. Srbija 3

SP v nogometu, skupina D, tretje kolo:

Avstralija : Srbija 2:0 (0:0)
Cahill (69), Holman (73)

Gana : Nemčija 0:1 (0:0)
Özil (60)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.