Šport
29 ogledov

Špik do polovice v boju za kolajno

Luka Špik je finale v Münchnu sklenil na šestem mestu. (Foto: Veslaška zveza Slo
1/3
Žurnal24 main
Luka Špik je bil v finalu skifa na svetovnem prvenstvu na Novi Zelandiji do polovice proge v boju za kolajne, nato pa je popustil in na koncu osvojil šesto mesto. Zmagal Čeh Ondrej Synek.

Veslač Luka Špik je na svetovnem prvenstvu na Novi Zelandiji v finalu skifa osvojil šesto mesto. Zmagal Je Čeh Ondrej Synek pred Novozelandcem Mahejem Drysdaleom in Britancem Alanom Campbellom. Rok Kolander in Tomaž Pirih sta v malem finalu dvojnih dvojcev zasedla šesto mesto.

Špik je bil do polovice proge še v boju za kolajno, v nadaljevanju pa popustil in zdrsnil na šesto mesto. "Začel sem tako, kot sva se dogovorila z Milošem (Janšo op. p.). Na sredini proge me je na žalost začelo zmanjkovati, izgubil sem sproščen ritem in brez tega se nisem mogel priklopiti, ko so vodilni pospešili. Na koncu se je to izšlo za šesto mesto. Razplet pri vrhu je zame pričakovan. Sam sem imel željo, da bi se uvrstil nekje v sredino finala, vendar se na žalost ni izšlo in zaradi tega sem nad finalno tekmo malo razočaran. Sicer šesto mesto med enojci ni slabo, zadnje mesto v A finalu pa tudi ni zadovoljivo. Slabega občutka po tekmi nimam, moram pa še malo počakati in zbrati misli," je po nastopu povedal Špik.

Razplet v drugih finalnih tekmah je bil povsem po okusu številnih domačih ljubiteljev veslanja, saj so gostitelji osvojili kar štiri kolajne, od tega dve zlati. V nedeljo bodo na sporedu že zadnje tekme letošnjega prvenstva, v malem finalu dvojnih dvojcev pa se bosta predstavila še Jan Špik in Gašper Fistravec, že v ponedeljek pa se bodo vsaj v Sloveniji nadaljevale priprave na SP 2011, ki ga bo gostil Bled.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.