Šport
57 ogledov

Špik in Rojec mesto prekratka za polfinale

Luka Špik in Jan Špik sta  se veselila srebrne kolajne na Sredozemskih igrah. Žurnal24 main
V nadaljevanju svetovnega veslaškega pokala v Luzernu sta iz boja za najvišja mesta izpadla skifista Jan Špik in Matej Rojec, ki se iz četrtfinala nista prebila v polfinale in se bosta borila za razvrstitev od 12. mesta navzdol. Oba sta v svojih skupinah osvojila četrto mesto.

Rojec je bil v močni skupini, v kateri je zmagal Novozelandec Mahe Drysdale, brez možnosti za preboj med najboljše tri. V končnici je branil četrto mesto, ki ga je napadal Oscar Vasque Ochoa iz Čila, a je bil slovenski tekmovalec močnejši.

V drugem četrtfinalu je bil razred zase Nemec Marcel Hacker, Špik pa se je z Američanom Kennethom Jurkowskim in Litovcem Midaugasom Girsikonisom, v drugem delu predvsem s slednjim, boril za tretje mesto. V končnici se je najboljšim priključil Še Brazilec Anderson Nocetti, a je bil najmočnejši Litovec, Špik je bil četrti, Brazilec pa peti.

Popoldan bosta v polfinalu med dvojnimi dvojci nastopila še Iztok Čop in Luka Špik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.