Šport
1 ogledov

Špik se vsake tekme loti resno

Å¡pik teaser Žurnal24 main
Luka Špik na Sredozemske igre odhaja s ciljem boriti se za najvišja mesta. "Vsako tekmo, na kateri sodelujem, poskušam vzeti čim resneje in doseči čim boljši rezultat."
Vaša pričakovanja na Sredozemskih igrah?
Po pravici povedano, ne vem. Odvisno bo od konkurence. Vsekakor boj za najvišja mesta. Niti ne vem, ali bom tekmoval na tisoč ali dva tisoč metrov. Čim boljša uvrstitev pač.

Kakšna je razlika med tisoč in dva tisoč metrov?
Približno tri minute, polovica tekme. Če si hiter na tisoč, je to dobro. Če pa drugo polovico tekme loviš, ti potem zmanjkuje moči. Tisočka se po taktični plati malo razlikuje. Bomo videli, kakšno taktiko bomo ubrali.
 
 

Saj ne gre za pomembnost, ker potem bi rekel, da ne grem. Vsako tekmo, na kateri sodelujem, poskušam vzeti čim resneje.

Luka Špik

 
Tekmovanja boste imeli kar daleč od Pescare. Vas to moti?
Ja, seveda me. A proti temu ne morem nič. Niti ne vem točno, kako daleč so naša tekmovališča od Pescare. Stvar je res kar daleč, če smo nastanjeni v Pescari.

Kako sta se v istem čolnu ujela z bratom Janom?
Tako resno kot letos še nisva trenirala in nastopala. Pred kratkim sva zamenjala tudi mesti v čolnu. Jaz sem zdaj na mestu, kjer sem v preteklosti veslal z Iztokom Čopom. Zdaj nama gre boljše. Zadnja mednarodna tekma je bila na Bledu in rezultat je bil zelo spodbuden. Upam, da bo tako tudi v prihodnje.

Kaj ti pomenijo Sredozemske igre?
To so Sredozemske igre … Ne vem, s katerimi tekmami bi jih primerjal. Pomembnejši kot Sredozemske igre je svetovni pokal. Saj ne gre za pomembnost, ker potem bi rekel, da ne grem. Vsako tekmo, na kateri sodelujem, poskušam vzeti čim resneje in doseči čim boljši rezultat.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.