Šport
8 ogledov

Špik si bo privoščil nekaj odmora

luka špik iztok čop sprejem brnik olimpijske igre Saša Despot
Luka Špik je v začetku leta sporočil, da se je v sezoni 2015 odločil za aktivni odmor, vrnitev v reprezentančni pogon pa je napovedal za jesen, so potrdili na Veslaški zvezi Slovenije.

Špik, ki bo leto preživel v Angliji, se bo sotekmovalcem priključil jeseni, da se z njimi pripravi na olimpijske igre 2016 v Rio de Janeiru. Kot pravijo na VZS, bo Špik do jeseni treniral po omejenem programu, saj se je po 20-letnem obdobju veslanja na najvišji ravni odločil, da potrebuje premor. Dolgotrajna in neprekinjena kariera se je namreč že začela kazati v zdravstvenih težavah in posledično v nedoseganju zastavljenih ciljev v zadnjih dveh sezonah, še pravijo na VZS.

Špik je trenutno v Londonu, kjer se je odločil tudi za krajše izobraževanje, obenem pa redno trenira pri enem od tamkajšnjih klubov. V letošnji sezoni bo nastopil le na nekaterih manjših regatah za barve blejskega kluba.

Zlata časi in naveza s Čopom

Eden najboljših slovenskih športnikov je med leti 1994 in 2014 na najvišji ravni nastopal kar 21 sezon. Že leta 1996 je kot 17-letni nastopil na olimpijskih igrah v Atlanti. Največje uspehe je beležil v dvojnem dvojcu z Iztokom Čopom, s katerim sta leta 1999 in 2000 postala svetovna in olimpijska prvaka, kasneje pa je na olimpijskih igrah 2004 in 2014 osvojil še srebro in bron. Na svetovnih prvenstvih je omenjenim medaljam dodal še dve zlati in bronasti, na svetovnem pokalu pa se je na stopničke uvrstil 16-krat.

Na VZS so potrdili še, da zelo uspešno potekajo priprave na majsko blejsko tekmo svetovnega pokala, ki se je po po doslej zbranih podatkih udeležilo več kot 40 reprezentanc. Manjkale bodo prekomorske veselile, med evropskimi najboljšimi ekipami pa zaradi predolimpijske sezone Velika Britanija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.