Šport
9 ogledov

Špiler: Odkritje vsakega prvenstva

David Špiler je Nemcem zabil sedem golov. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
David Špiler je bil slovensko presenečenje na tekmi z Nemci. Če bi zmagali, bi ga še bolj kovali v zvezde, a je bila tudi po remiju ob njem precejšnja gneča.

Lahko obudite spomin na tekmo z Nemčijo? Kaj jo je odločilo?
Mislim, da nam ni zmanjkalo moči, ampak zbranosti. Morda je znova prišla na plan ta slovenska 'popustljivost'. Morda smo mislili, da sta dve točki že naši. Razšli smo se z remijem, ampak s tem smo zadovoljni.

Na tem prvenstvu ste odkritje na levem zunanjem.
Na vsakem prvenstvu mi pravijo, da sem odkritje. Tega ne bom komentiral, rekel pa bom 'hvala lepa'.

Kateri je vaš "pravi" položaj?
Ne bom rekel, kateri je pravi. Očitno lahko igram povsod, kateri trener me vidi na kateri poziciji, pa je njegova odločitev.

Ali Serdarušić vidi v vas več kot selektorji pred njim?
Ne vem, morda sem jaz pokazal več.

Koliko vam je pomagalo dejstvo, da Noka dobro pozna nemško ekipo?
Gotovo nam je pomagalo. V prvem polčasu Nemci sploh niso vedeli, kaj naj storijo v napadu. Žal mi je, da nismo tako tudi nadaljevali, ker v svoji igri niso ničesar spremenili. Samo mi smo naredili korak nazaj. Če bi igrali tako tudi v nadaljevanju, bi morali Nemce gladko premagati. Ampak to nam daje spodbudo za naprej.

Se vam je zdela nemška igra groba?

Taka je pač njihova igra.

Po dnevu premora vas čaka tekma s Poljsko, najmočnejšo ekipo v skupini.
To bo še en velik test za nas. V tekmo lahko gremo sproščeno, saj je vloga favorita na strani Poljakov. Vsekakor pa ne gremo z belo zastavo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.