Šport
14 ogledov

Špiler: Reši me lahko čudež

David Špiler je bil z 11 zadetki v 15. kolu med vsemi igralci najbolj strelsko r Žurnal24 main
"Stanje se sicer izboljšuje, vendar bi se moral zgoditi čudež, da bi lahko zaigral," je pred kvalifikacijsko tekmo z Belorusi dejal že dlje poškodovani David Špiler. Več v spodnjih vrsticah.
David, kako je s poškodbo ramenske tetive? Boste do tekme z Belorusi nared?
Poškodba še ni sanirana, na žalost. Telesno sem dobro pripravljen, vendar pa rama ne zdrži vseh naporov. Težko rečem, kdaj bom nared. Ne verjamem, da že do tekme z Belorusi. Stanje se sicer izboljšuje, vendar bi se moral zgoditi čudež, da bi lahko zaigral že v tem tednu. Proti Belorusom ne bi mogel zaigrati na vso moč, tak pa reprezentanci ne koristim. Prav tako ne bi rad tvegal, da bi se stanje še poslabšalo, saj bi v tem primeru lahko izgubil celo sezono.

Kako komentirate potezo Celja Pivovarne Laško, ki je rokometni zvezi poslala dopis, v katerem ji odsvetuje vaš nastop za reprezentanco.
Recimo, da so mi s to potezo želeli le dobro.

David Špiler še ne ve, kje bo igral prihodnjo klubsko sezono. © Gregor Katič

 
Kakšno pa je vaše klubsko stanje? Sezone je konec, ste že našli nove delodajalce?
Pogovori so v igri, vendar do česa konkretnega še ni prišlo.

Bi raje igrali v Sloveniji ali v tujini?
Možnosti so odprte tako v tujini kot doma. Stanje v svetu je težko, narobe pa mi hodi tudi poškodba. S tem se poizkušam čim manj obremenjevati. Osredotočen sem na zdravljenje. Prepričan sem, da se bo zame že našel klub, ki me potrebuje, in da bom mirno nadaljeval kariero. Kje bom igral, bo odvisno tudi od ambicij kluba. Ne bi se rad boril za tretje mesto. Že na začetku bi rad, da ima klub najvišje cilje.

Če se obrneva še malo na reprezentanco. V sredo bo pred vami najbrž odločilna tekma za uvrstitev na evropsko prvenstvo v Avstriji. Nasproti vam bodo stali Belorusi, s katerimi si trenutno delite drugo mesto.
Sergej Harbok verjetno ne bo nastopil, vendar to ne pomeni veliko, saj je beloruska reprezentanca sestavljena iz dobrih rokometašev. Mislim, da so spremenili obrambo in igrajo nekoliko bolj globoko, v osnovi pa gre za rusko rokometno šolo z visokimi, močnimi igralci. Če želimo zmagati, bomo morali število napak zmanjšati na minimum. Vemo, kaj je naš cilj, lanska lekcija je bila dovolj, zato bomo naredili vse, da se kvalificiramo na evropsko prvenstvo v Avstriji.

S katerim mestom bi bili na EP zadovoljni?
(Smeh.) Najprej se bomo morali uvrstiti na turnir, nato pa bomo govorili o ciljih.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.