Šport
31 ogledov

Špilerjeva mladinska evropska prvakinja!

Barbara Špiler kar niza vrhunske rezultate na največjih tekmovanjih. (Foto: Foto Žurnal24 main
Devetnajstletna Barbara Špiler (Brežice) je na 21. mladinskem evropskem prvenstvu v atletiki, ki se bo v nedeljo končalo v Tallinnu v Estoniji, v finalu metu kladiva osvojila zlato medaljo z rekordom prvenstev in slovenskim državnim rekordom 67,06 m.

Druga je bila Turkinja Kivilcim Kaya (66,74), tretja pa Francozinja Alexia Sedykh (65,02). "Ta medalja mi od vseh doslej največ pomeni. Za menoj je dokaj težko leto, zato sem te medalje najbolj vesela. Tudi prejšnji dve zlati odličji na mladinskih tekmah sta mi zelo pri srcu, vendar je tokratno najžlahtnejše v mojih očeh. Zelo sem bila vesela po peti seriji, ko mi je uspel najdaljši met. Vendar sem skušala ostati zbrana do konca, saj je bila Turkinja zelo nevarna in je imela še en met, ki pa ji ni uspel in nato sem se lahko presrečna veselila," je po nastopu povedala Špilerjeva.

Špilerjeva je slabo začela tekmovanje in je bila po prvi seriji z 58,42 m šele šesta. S 63,21 m se je v drugi seriji zavihtela na tretje mesto, za Kayo (66,74 m) in Sedykhovo (65,02 m). Tak vrstni red je ostal vse do pete serije, saj je Špilerjeva nadaljevala s 63,94 in 64,47 m. V svojem petem poskusu pa je obetavna slovenska atletinja presegla 67 m (67,06 m) in se zavihtela na sam vrh. Po tem, ko je Sedykhova v šesti seriji ostala brez rezultata, Turkinja pa je zmogla "le" 65,05 m, se je lahko Špilerjeva že veselila zlata in šesti poskus brez izida ni pomenil nič. Še tretjič na veliki mladinski tekmi je stopila na najvišjo stopničko in poslušala Zdravljico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.