Šport
3 ogledov

Špilerjeva mladinska svetovna prvakinja

Barbara Špiler je upravičila vlogo favoritinje in zmagala z metom, dolgim 59,33 Fotosi
Barbara Špiler je na svetovnem atletskem prvenstvu za mlajše mladince osvojila zlato kolajno v metu kladiva. Brežičanka je kladivo zalučala 59,33 metra daleč.
 
 

Imela sem precej boljši prijavljeni izid kot ostale tekmovalke, zato je bil pritisk zelo velik. Pa sem ga zmogla preseči in že v drugi seriji sem vedela, da me bo težko katera izmed tekmic premagala.

Barbara Špiler

 
Barbara Špiler (Fit Brežice) je drugi dan 6. svetovnega atletskega prvenstva za mlajše mladince, ki poteka v Bressanoneju v Italiji, osvojila zlato medaljo v metu kladiva (59,33 m). Sedemnajstletna atletinja iz Brežic je s 64,90 metra 6. junija letos v Velenju postavila tudi slovenski članski rekord.

Tekmovanje je potekalo v deževnem vremenu, kar pa Špilerjeve, ki je bila leta 2007 bronasta na petem SP za mlajše mladince v Ostravi na Slovaškem (55,97 m), ni zmotilo in je upravičila vlogo favoritinje, saj je imela prepričljivo najboljši prijavljeni izid. Špilerjeva je ob treh neuspešnih metih vrgla še 56,77 metra v prvi ter 59,03 metra v drugi seriji, v četrti pa je postavila najboljši izid tekme. Drugo mesto je osvojila Turkinja Kivilcim Kaya (57,91 m), tretje pa Romunka Bianca Lazar Fazecas (56,41 m); obe sta dosegli osebna rekorda.

"Zaradi dežja je bilo težko tekmovati, zame pa je bilo tudi zelo napeto. Imela sem precej boljši prijavljeni izid kot ostale tekmovalke, zato je bil pritisk zelo velik. Pa sem ga zmogla preseči in že v drugi seriji sem vedela, da me bo težko katera izmed tekmic premagala. Zelo sem zadovoljna, da mi je uspelo poseči po zlatu," je bila zadovoljna Špilerjeva. Že dan prej v kvalifikacijah je dosegla najboljši izid (58,94 m) in se prepričljivo uvrstila v finale. Bila je ena izmed treh tekmovalk, ki so presegle kvalifikacijsko oznako (55,00 m), in skupno prva pred Kivilcim Kayo (56,16 m) in Egipčanko Rano Taho Ibrahim (55,61 m).

Laura Strajnar (Mass) je v polfinalu na 100 metrov ovire zasedla 20. mesto in s 14,09 sekunde še popravila svoj osebni rekord, ki ga je dosegla dan prej v kvalifikacijah, vendar to ni bilo dovolj za finale. Tamara Zupanič (Triglav Kranj) je v polfinalu na 400 metrov (58,51) izpadla z 21. časom. Že v dopoldanskih kvalifikacijah si je finalni nastop priborila Maja Blažej (Gorica) v skoku s palico; preskočila je 3,85 metra.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.