Šport
51 ogledov

Špilerjeva prava Kozmusova naslednica

Barbara Špiler kar niza vrhunske rezultate na največjih tekmovanjih. (Foto: Foto Žurnal24 main
Brežičanka Barbara Špiler je na 13. mladinskem svetovnem prvenstvu v atletiki v Monctonu v Kanadi osvojila srebrno odličje. V finalu meta kladiva je zaostala le za Britanko Sophie Hitchon.

Brežičanka Barbara Špiler je na 13. mladinskem svetovnem prvenstvu v atletiki v Monctonu v Kanadi osvojila srebrno odličje. V finalu meta kladiva je bila druga (65,28 m) in je zaostala le za Britanko Sophie Hitchon (66,01 m), tretja pa je bila Kitajka Li Zhang (63,96 m).

Špilerjeva je upravičila sloves favoritinje za najvišja mesta. "Sem presrečna in obenem tudi utrujena. Mislim, da sem danes zelo dobro tekmovala. Imela sem občutek, da bi lahko vrgla prek 66 m, vendar sem tudi z doseženim zelo zadovoljna. Vesela sem srebra in sedaj me čakajo zaslužene počitnice," je pojasnila Špilerjeva.

Osemnajstletna Špilerjeva, lanska svetovna prvakinja za mlajše mladinke, je imela zlato v rokah še tik pred koncem tekmovanja, ki ga je Hitchonova zaključila s 66,01 m in v zadnjem metu potisnila Šilerjevo na drugo mesto. Brežičanka, sicer tudi slovenska članska rekorderka (66,12 m), je začela z 61,33 m in bila po prvi seriji druga za Hitchonovo (62,72 m). Britanka je nato zmogla 64,55 m, Špilerjeva pa 64,44 m. Po tretji seriji, ko je Britanka ostala brez rezultata (Špilerjeva 62,42 m), je ostal vrstni red na vrhu nespremenjen.

"Špilerjeva je zelo zrelo in samozavestno nastopila na tem SP. Osebno sem zelo zadovoljen s tem, kar je prikazala v Kanadi. Razvija se v vrhunsko metalko kladiva," je pojasnil Vladmir Kevo, trener Špilerjeve, ki je skrbel tudi za športno pot zlatega olimpionika in svetovnega prvaka v metu kladiva Primoža Kozmusa.

Sara Berčan (Mass) je bila v finalu skoka s palico peta z osebnim rekordom (4,05 m) in je s tem končala slovenske nastope na SP, na katerem se je v finale uvrstila še Maja Bratkič (Gorica) in bila peta v troskoku. V teku na 800 m je bil Žan Rudolf v prvi skupini polfinala osmi in je končal z 21. časom (1:53,21), Eva Vivod (Poljane Maribor) pa je dvodnevno tekmovanje sedmerobojk zaključila na 21. mestu (4649 točk).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.