Šport
12 ogledov

Spitz ponosen na Phelpsa

Michael Phelps in Mark Spitz najboljša plavalca v zgodovini. Žurnal24 main
Upokojeni ameriški plavalec Mark Spitz, dobitnik sedmih zlatih kolajn na OI v Münchnu je predstavo Michaela Phelpsa, ki je v Pekingu osvojil že sedmo zlato kolajno označil za epsko.
 

Poglejte še

Olimpijske igre Peking 2008 na zurnal24.si

Legendarni ameriški plavalec Mark Spitz, ki je na olimpijskih igrah v Münchnu leta 1972 osvojil rekordnih sedem zlatih medalj, je današnjo predstavo plavalca Michaela Phelpsa , ki se je na olimpijskih igrah v Pekingu okitil že s sedmo zlato kolajno, označil z besedo "epsko". "To kaže, da ta fant ni le najboljši plavalec in najboljši olimpijec vseh časov, morda je tudi najboljši športnik vseh časov," je v petek dejal Spitz. "On je najboljši tekmovalec, ki je kdajkoli hodil po planetu," je dodal legendarni Spitz, ki tako ni skoparil s pohvalami na račun mlajšega rojaka.

 
 

On je najboljši tekmovalec, ki je kdajkoli hodil po planetu.

Mark Spitz

 
"Vznesen sem," je dejal in dodal, da se je vedno spraševal, kakšni bodo njegovi občutki ob izenačenju 36 let starega rekorda. "Zelo sem ponosen na to, kar je naredil," je še dejal in dodal, da je vesel, da je njegov dosežek nekoga navdihnil. Kot je še povedal, ameriški šampion Phelps sedaj upravičeno uživa vsako sekundo slavja, sam pa je že po olimpijskih igrah v Atenah leta 2004, kjer je Phelps osvojil šest zlatih medalj, vedel, da bo mlajši rojak izenačil njegov rekord. Spitz, ki je bil pred dnevi sicer užaljen, ker ga predstavniki Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK), Mednarodne plavalne zveze (FINA) ali ameriške televizije niso povabili v Peking, sedaj pričakuje, da si bo Phelps v mešani štafeti na 400 m v nedeljo priplaval še osmo zlato medaljo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.