Šport
18 ogledov

Spletni poker v rahlih škripcih

(Foto: pokernews.com) Žurnal24 main
Prvič po več kot enem mesecu je promet v spletnih poker sobah vnovič začel upadati. Novica o upadu je že sprožila preplah v kar nekaj sobah in omrežjih.

Tudi spletni poker se tako kot vsaka panoga sooča z vzponi in padci. Predvsem slednjih je bilo v zadnjem obdobju nekaj manj, zato je vse še toliko bolj presenetila novica, da je prvič po več kot enem mesecu promet v spletnih poker sobah spet  začel upadati. Čeprav je upad na ravni celotne igralniške panoge znašal le 1,1 %, pa je omenjena novica že sprožila preplah v kar nekaj sobah in omrežjih.

Kot poroča portal PokerScout.com, ki vodi statistiko prometa igralcev v različnih spletnih poker sobah, naj bi sicer ta teden promet upadel le za nekaj več kot 1 %, a bolj kot to preseneča dejstvo, da se je z upadom števila igralcev srečalo kar 9 od največjih 10 spletnih poker sob.

Očitno je globalna kriza naposled doletela tudi trg spletnega pokra, saj je v primerjavi z lani promet v spletnih poker sobah letos upadel za kar 4 %. Številne analitike in poznavalce pa vznemirja dejstvo, da nihče ne ve, čemur pripisati ta upad v številu igralcev, na katerega niso imune niti največje svetovne spletne poker sobe.

Čeprav sta PokerStars in Full Tilt Poker obdržala večinski delež na trgu (njun skupni tržni delež še vedno presega 60 %), pa sta se tudi obe vodilni sobi znašli v istem čolnu s svojimi tekmeci. A medtem ko je Starsem tudi ta teden še uspelo rešiti položaj in je bila rast njihovega prometa igralcev tudi tokrat pozitivna (4 %), pa so pri Full Tilt Pokru prvič občutili, kako se počutijo njihovi konkurenti, saj je njihov promet v zadnjem obdobju upadel za kar 8 %.

V primerjavi s Full Tiltom pa so številne druge spletne poker sobe ta teden doživele pravo blamažo, saj nekatere skorajda ne morejo več ustaviti upadanja prometa igralcev. PartyPoker je tako tokrat zabeležil kar 25% upad, prav dosti bolje se ni odrezalo niti omrežje Cereus, ki je zabeležilo kar 29% izpad igralcev. A če so že te številke vodilnim pri omenjenih dveh spletnih poker sobah dale misliti, potem bodo rezultati omrežij iPoker (- 41 %) in Cake Poker (- 46 %) ter Everest Pokra, ki je zabeležil enak upad kot predhodnik, skoraj zagotovo zahtevali kar nekaj korenitih sprememb, če že ne menjav na ključnih položajih.

Na splošno pa se je v neugodnem položaju znašla celotna panoga, saj se bo po statistiki, ki jo vodijo pri portalu PokerScout.com, v primerjavi z lani promet v spletnih poker sobah zmanjšal za okrog 4 %, ta trend pa naj bi se nadaljeval tudi prihodnja leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.