Šport
21 ogledov

Spletnih denarnih iger manj za 22 %

(Foto: Pokernews.com) Žurnal24 main
Po zaprtju strani PokerStars, Full Tilt Poker in Absolute Poker pred dvema tednoma stran PokerScout poroča, da je promet na spletnih denarnih igrah na svetovni ravni upadel za 22%.

PokerStars je izgubil 28% svojega prometa na denarnih igrah, Full Tilt 35%, mreža CEREUS, ki vključuje Absolute Poker in UB pa sta zabeležila masoven, 65% upad prometa.

Do zdaj je prevladovalo prepričanje, da je izgubo igralcev na zaprtih straneh nekako uravnotežilo ustrezno povečanje igralcev na drugih, prej manjših straneh, ki še sprejemajo ameriške igralce.

Po zaprtju največjih strani je promet mreže Merge Gaming res zrasel za 61%, Bodogov za 32%, mreže Cake Poker pa za 30%. Vendar pa je prepričanje, da so ti porasti nadomestili izgube na največjih straneh, povsem zgrešeno.

Če te odstotke spremenimo številke, dobimo povsem drugačno sliko. Po poročanjih PokerScouta je zaprte tri velike strani zapustilo 15.831 igralcev denarnih iger, na omenjenih Američanom prijaznih straneh pa so v zadnjih dveh tednih zasledili samo 950 novih igralcev.

Te številke kažejo, kako močno sta strani PokerStars and Full Tilt prevladovali na trgu spletnega pokra. PokerStars, ki tudi po izgubi ostaja daleč največja spletna poker soba, ima še vedno nemalokrat dvakrat več prometa od drugouvrščenega Full Tilt Pokra. Oba pa sta daleč spredaj pred ostalimi. Na Full Tilt Pokru je povprečno trikrat več igralcev denarnih iger kot na tretjeuvrščeni mreži iPoker, in štirikrat več od četrtega Ongamea. Tako lažje razumemo, zakaj povečanja na še veliko manjših straneh ne morejo odtehtati izgub PokerStarsa in Full Tilta, in zakaj je skupaj z izgubami teh strani tudi spletni poker kot celota v zadnjih tednih izgubil debel 22-odstotni delež igralcev denarnih iger.

Ob pogledu na milijone igralcev iz ZDA, ki več ne morejo igrati, in dodatnih 50.000+ profesionalcev, ki so trenutno brez službe, vidimo, da prihodnost spletnega pokra še nikoli ni bila tako nejasna. Izvršni direktor Poker Players Alliance, John Pappas, je zadevo komentiral takole: »Naslednji mesec bo naš mesec, ali vrnitve ali izgube. Če želimo našo igro nazaj, se moramo člani PPA in tudi širša poker skupnost aktivirati.«

PPA je za ta namen nedavno ustvarila stran Take Action page , ki omogoča pisanje sporočil predsedniku Obami, Kongresu in Ministristvu za pravosodje, ki so do zdaj prejeli že preko 70.000 e-mailov in pisem.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.