Šport
23 ogledov

Spodrsljaj najboljše ekipe rednega dela

minnesota wild Reuters
Hokejisti Minnesote Wild so zahvaljujoč zadetku Jasona Zuckerja v podaljšku premagali najuspešnejše moštvo rednega dela lige NHL Chicago Blackhawks in zmanjšali zaostanek v zmagah na 2:1.

New York Islanders je po podaljšku izgubil z drugo najboljšo ekipo lige. Pittsburgh Penguins je zato v zmagah povedel z 2:1, enako vodstvo pa ima tudi Ottawa Senators, ki je nadigrala Montreal Canadiens s 6:1. Zanesljivo se drugemu krogu približuje San Jose Sharks, ki proti prvouvrščeni ekipi iz severozahodne skupine vodi že s 3:0. Tokrat je San Jose zmagal s 5:2.

Za Pittsburgh sta po tri točke dosegla zvezdnik Sidney Crosby in Chris Kunitz. Crosby je v podaljšku najprej poskrbel za izključitev, ko so sodniki dosodili, da ga je Brian Strait nepravilno zadrževal. Nato je s svojo tretjo podajo na tekmi poskrbel, da je svoj drugi gol v dvoboju osem minut in 44 sekund po začetku podaljška zabil Kunitz.

Chicago je šele slabe tri minute pred koncem rednega dela izsilil podaljšek, ko je po podaji Patricka Kaneja zadel Duncan Keith. V dodatnem delu tekme je junak postal Zucker, ki je na prvi tekmi s Chicagom, ki se je prav tako končala po podaljšku, zadel vratnico, Minnesota pa je nato manj kot minuto pozneje izgubila dvoboj. Na tretji tekmi je novinec v ligi meril bolj natančno in po dveh minutah in 15 sekundah dodatnega dela postavil končni izid v Xcel Energy Centru.

Liga NHL, kočnica, 1. krog:

Vzhod

New York Islanders : Pittsburgh Penguins 4:5* /1:2/
Ottawa Senators : Montreal Canadiens 6:1 /2:1/

Zahod

Minnesota Wild : Chicago Blackhawks 3:2* /1:2/
San Jose Sharks : Vancouver Canucks 5:2 /3:0/

/X:Y/ – v poševnicah je rezultat v zmagah, igrajo na štiri

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.