Šport
21 ogledov

Spomladi bodo zahteve zelo jasne

Andrea Massi: "Če napravi dober smuk dopoldne in se dobro bori na slalomu popold www.alesfevzer.com
Kolajna Tine Maze na OI v Vancouvru je odprla stare zamere med ekipo naše najboljše smučarke in SZS. Spodaj si preberite miniintervjuja z Andreo Massijem in Jarom Kalanom.
Veseli me, da je tu minister, da so tu vsi pomembni Slovenci, ampak spomladi bodo moje zahteve zelo jasne in v zelo kratkem času bom želel zelo jasne odgovore.
Andrea Massi

Kako ste vi kot prvi človek ekipe Team to aMaze videli Tinin uspeh?
Ja, če smo Team to aMaze, potem moramo tak rezultat tudi narediti. Drugače nima smisla, da imamo tako ime. To je bila zelo težka tekma. Določeni deli proge so bili zelo zahtevni in kos so jim bile samo res elitne smučarke. Tinin rezultat je zelo dober.

Ste vedeli, da ima kolajno, ko je prišla v cilj?
Nikoli ne veš. Vedel sem, da so na startu še Italijanke. Kolajne se veselim, ko je tekme konec.

Kaj pomeni ta kolajna za naprej, kaj lahko pričakujemo v sredo v veleslalomu?
Že po superkombinacji sem rekel, da smo kolajno pustili tam na mizi. Ta reakcija je bila super in zdaj mislim, da bo zanjo psihološko lažje. Bo pa treba biti osredotočen do konca. Zato gremo takoj že na trening veleslaloma. Počivala bo jutri, ko je napoved slabša.

Na sprejemu so si mikrofon podajali številni ljudje, vsi po vrsti so želeli stisniti roko Tini. Pričakujete od njih še kaj drugega?
Ponavljam, zdaj smo osredotočeni na olimpijske igre. Veseli me, da je tu minister, da so tu vsi pomembni Slovenci, ampak spomladi bodo moje zahteve zelo jasne in v zelo kratkem času bom želel zelo jasne odgovore.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Miniintervju – Jaro Kalan, direktor Smučarske zveze Slovenije:

"To je tudi kolajna za smučarsko zvezo"

Kaj pomeni ta uspeh za Smučarsko zvezo Slovenije?
V prvi vrsti je to uspeh za njo samo, glede na to, da Tina trenira, tekmuje v neki drugačni skupini, kot je sama reprezentanca. Vendar ne glede na to mislim, da vsi Slovenci čutimo, da je to kolajna tudi za Slovenijo, konec koncev tudi za smučarsko zvezo. Ne glede na to, da se večkrat pojavljajo neka nerazumevanja, spori in tako naprej.

Jaz osebno ne vidim nobenega spora. Seveda, njena stran ima neke zahteve, ki jih smučarska zveza pač ne more izpolniti. Kot rečeno, Tina se je sama odločila za samostojno pot in rezultati zagotovo dokazujejo, da je bila njena odločitev pravilna.
Jaro Kalan

Kaj je zdaj s tem sporom?
Jaz osebno ne vidim nobenega spora. Seveda, njena stran ima neke zahteve, ki jih smučarska zveza pač ne more izpolniti. Kot rečeno, Tina se je sama odločila za samostojno pot in rezultati zagotovo dokazujejo, da je bila njena odločitev pravilna.

Bodo na račun te kolajne na SZS prišla kakšna nova finančna sredstva, ki bi lahko pomagala k rešitvi nesoglasij s Tino?
Upam, da glede na vse rezultate, ki jih je Slovenija dosegla na teh igrah, da so izhodišča za pogajanje za naslednji olimpijski ciklus prav gotovo boljša, kot so bila pred temi olimpijskimi igrami. Težko je reči glede na trenutni gospodarski položaj, ali bo več denarja ali ne. Želimo si in si bomo prizadevali, da bi ustvarili čim boljše razmere. Mislim, da smo jih v zadnjih letih že, kar dokazujejo tudi ti rezultati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.