Šport
56 ogledov

Spor: Tina ostala brez serviserja

Tina Maze je na vrhuncu sezone ostala brez serviserja, ki ga za uspešne nastope Žurnal24 main
Najboljša slovenska smučarka Tina Maze se je po slalomu na Semmeringu (končala ga je z odstopom) sporekla s svojim serviserjem Dušanom Kapšem, ki je zapustil ekipo Team to aMaze.
Določene stvari res niso šle tako, kot bi morale, a on se je nazadnje odločil, da gre domov in da ne bo več delal za našo ekipo. Ne vem, ali je bilo to zanj preveč, saj tega ritma ne zdrži vsak. Za to stvar nam seveda ni vseeno. Zelo težko je zdržati takšen tekmovalni ritem in ob tem še imeti težave z ljudmi, ki so v tvoji ekipi. Vsaka stvar pa ima svoje mnenje.
Tina Maze za Ekipo

Čeprav Tina Maze v letošnji sezoni nastopa zelo dobro in je trenutno v skupnem seštevku na visokem petem mestu, razmere v njeni ekipi Team to aMaze niso idilične. Naša najboljša smučarka je v ključnem delu sezone ostala brez serviserja Dušana Kapša. Slednji je ekipo, v kateri sta še vodja Andrea Massi in trener Livio Magoni, zapustil po sredinem slalomu na Semmeringu in odšel domov. Tina se je s Kapšem sporekla že po prvi vožnji, ki jo je končala na 20. mestu. Razlog za spor naj bi bili preveč nabrušeni robniki, piše športni dnevnik Ekipa.

"V prvi vožnji smo imeli težave z materialom. Dušan Kapš in Tina Maze se nista razumela; priznam, imamo nekaj težav na tem področju. Kapš je član moje ekipe kot serviser in do drugačne odločitve ga bom podpiral kot običajno. Upam, da ne bo nič pomembnega. Trenutno pa kaže dokaj slabo. Čakajo nas tekme v januarju in nam lahko napačne odločitve povzročijo veliko škode," Massi že neposredno po koncu tekme, ki jo je Tina končala z odstopom v drugi vožnji, ni želel skrivati težav. Kljub vsemu pa je bil spor očitno prevelik in Kapš je nato zapustil ekipo. "Določene stvari res niso šle tako, kot bi morale, a on se je nazadnje odločil, da gre domov in da ne bo več delal za našo ekipo. Ne vem, ali je bilo to zanj preveč, saj tega ritma ne zdrži vsak. Za to stvar nam seveda ni vseeno. Zelo težko je zdržati takšen tekmovalni ritem in ob tem še imeti težave z ljudmi, ki so v tvoji ekipi. Vsaka stvar pa ima svoje mnenje," je Tina Maze povedala za petkovo izdaje Ekipe in nato še dodala, da je zaradi tega zelo razočarana. Črnjanka pa se tudi zelo dobro zaveda, da bo novega serviserja, ki bo tako kvaliteten kot Kapš, v kratkem času zelo težko najti. Pomoč pri iskanju novega serviserja je že ponudil Jure Košir, predsednik alpskega odbora in zbora pri Smučarski zvezi Sloveniji.

Za njegovo sredino dejanje bom zanj zahteval vse posledice, ki jih prinese takšna odločitev.
Andrea Massi za Ekipo

Nad nenadnim odhodom Kapša ni bil navdušen niti Massi: "V svetovnem pokalu Tino vsi poznajo, in da jo na parkirišču dobim samo s smučmi, medtem ko se je serviser odpeljal domov, je to nesprejemljivo obnašanje." Massi je v nadaljevanju še povedal, da je Kapš že večkrat izrazil nezadovoljstvo z nekaterimi odločitvami. "Za njegovo sredino dejanje bom zanj zahteval vse posledice, ki jih prinese takšna odločitev. Moral mi bo ponuditi zelo tehten razlog, zakaj je zapustil tekmovalko na sredini sezone, ko je praktično nemogoče dobiti kvalitetnega serviserja, zato je škoda lahko zelo velika," je še dodal Massi in pred tem povedal, da Kapša plačuje ekipa Team to aMaze, ker se mu finančna ponudba Stöcklija ni zdela primerna.

Očitno bo nadaljevanje zime še kako zanimivo. V dobro slovenskega smučanja in Tine Maze pa bi bilo najbolje, da bi se vsi akterji usedli za mizo in položili karte na mizo ter se odkrito pogovorili, nato pa s skupnimi močmi krenili v nadaljevanje sezone. Saj veste: nobena juha se ne poje tako vroča, kot se skuha.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.