Šport
21 ogledov

Spori v Celju? "Povsem neresnično"

Carlos Prieto pravi, da ni nobenih sporov v ekipi. (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Celje PL se je s četrtim porazom na domačem prizorišču močno oddaljila od ubranitve naslova v državnem prvenstvu. Zdaj jih čaka misija nemogoče še v Ligi prvakov – v soboto premagati Rhein-Neckar.

Celjski rokometaši nadaljujejo s toplo-hladnimi predstavami. Po bleščeči zmagi nad francoskim Chamberyjem so v državnem prvenstvu na domačem igrišču klonili proti trebanjskemu Trimu, kar je slab obet pred obračunom v sedmem kolu Lige prvakov proti nemškemu Rhein-Neckar Löwnu, ki se bo v soboto, četrtega decembra, v Mannheimu pričel ob 15.30. V mestu ob Savinji si pred težkim gostovanjem ne delajo utvar, nemška zvezdniška ekipa je za njih enostavno prevelik zalogaj. Za nameček je v generalki za sobotni obračun s Celjem premagala Kiel z 29:26, po 14 tekmah pa je v izjemno močnem nemškem prvenstvu na četrtem mestu. Zasedbi iz Mannheima dobro kaže tudi na mednarodnem prizorišču, po šestih tekmah v Ligi prvakov je z osmimi točkami na drugem mestu. Za vodilnim Kielom zaostaja dve točki, pred četrtouvrščenima Barcelono in Chamberyjem pa ima dve točki prednosti. 

Celjani na sobotni tekmi ne bodo mogli računati na Luko Žvižeja in Miladina Kozlino, po Urošu Zormanu, Draganu Gajiču in Edvardu Kokšarovu pa se v ekipo bržkone vrača Aleš Pajovič, ki je po poškodbi ličnice prvič zaigral na sredinem obračunu proti Trimu iz Trebnjega. "Po trebanjski sramoti se je zelo težko zbrati, tudi današnji dopoldanski trening je minil v turobnem vzdušju. Tega poraza si enostavno ne bi smeli dovoliti, a ga ne moremo več izbrisati. Življenje gre naprej, že v soboto pa nas čaka izjemno zahteven tekmec iz Mannheima," je dejal celjski trener Miro Požun in nadaljeval: "Rhein-Neckar Löwen v tej sezoni igra precej bolje kot v minulih sezonah, deluje veliko bolj samozavestno, kar je dokazal tudi na svoji zadnji tekmi proti Kielu, in je na sobotnem dvoboju absolutni favorit. S svojim širokim igralskim kadrom je na vseh igralnih mestih dobro pokrit, igralci se dobro dopolnjujejo. Naš cilj je, da se mu poskušamo zoperstaviti s trdo in bojevito predstavo."

Barve nemških milijonarjev je branil tudi Carlos Prieto, ki je pred začetkom te sezone prišel v Celje. Krožni napadalec in specialist za obrambne naloge je poln hvale na račun svojih nekdanjih soigralcev, pred sobotno tekmo pa je dejal: "Rhein-Neckar Löwen je s prihodom islandskega trenerja Gudmundurja Gudmundssona precej izboljšal svojo igro tako v napadu kot obrambi, po mojem mnenju pa še vedno zelo niha. V tem vidim našo priložnost, čeprav je na tej tekmi absolutni favorit. Po zmagi nad Kielom je tudi v vzponu." Prieto je odločno zavrnil namigovanja o nesoglasjih znotraj ekipe. "Tudi sam sem slišal za te govorice, a so povsem neresnične. Igralci veliko časa skupaj preživimo tudi izven igrišča in naredili bomo vse, da se uvrstimo v osmino finala."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.