Šport
8 ogledov

Šport za vse, vsi za šport

1/2
Žurnal24 main
Bled bo januarja leta 2010 gostil prve svetovne zimske masters igre. Tekmovalci se bodo pod motom "čutim šport" pomerili v šestih različnih disciplinah.

 
 

Igre potekajo tudi pod pokroviteljstvom Mednarodnega olimpijskega komiteja, tokrat pa bodo prvič na sporedu zimske.

Tim Farčnik

 
Mednarodna organizacija masters iger (IMGA) je bila v obstoječi obliki ustanovljena leta 1995 kot krovna organizacija, ki zastopa šport veteranov in promovira šport za vsa življenjska obdobja. “Igre potekajo tudi pod pokroviteljstvom Mednarodnega olimpijskega komiteja, tokrat pa bodo prvič na sporedu zimske. Doslej so bile šestkrat organizirane le letne igre, naslednje leto pa v Sydneyu pričakujejo več kot 30.000 udeležencev. Na Bledu in v okolici naj bi jih nastopilo med šest in osem tisoč, tudi veliko iz Slovenije. Igre bodo tudi promocija naše države in priložnost za turizem in gospodarstvo v teh krajih,” je povedal Tim Farčnik iz podjetja SI SPORT, ki je prevzelo organizacijo iger. Prireditelji iger so doslej poslovali z dobičkom, s 40.000 nočitvami pa bo zaslužila tudi gorenjska regija.

Kai Holm je prepričan, da bodo igre prav poseben dogodek. © Saša Despot

 
Master je lahko nekdanji olimpijski zmagovalec ali svetovni prvak ter tudi športnik na lokalni ravni. Za nastope se ni potrebno kvalificirati, posameznik pa zastopa le sebe in ne države, zato so možne tudi večnacionalne ekipe. Tekmovalci, ki so večinoma starejši od 35 let, starostna meja pa se razlikuje glede na panogo, bodo tekmovali v alpskem smučanju, biatlonu, hokeju, smučarskih skokih, teku na smučeh in futsalu. “Prepričan sem, da boste lahko uživali v posebni atmosferi, ki jo bo pričaral ta dogodek,” je na predstavitvi iger povedal predsednik IMGA Kai Holm . “Te igre so za vse starejše, ki so v dobri fizični formi in se v svoji starostni skupini želijo pomeriti z ostalimi tekmovalci iz celega sveta. To jim omogočajo le Masters igre,” pa je menil Gian Franco Kasper , predsednika Mednarodne smučarske zveze.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.