Šport
5282 ogledov

Športni as z ukrajinske fronte: "Putin mora umreti, ni druge rešitve"

Sergij Stahovski Instagram
Nekdanji ukrajinski tenisač je prepričan, da je smrt ruskega predsednika edini način do vzpostavitve miru v Ukrajini.

Sergij Stahovski, nekdanji 31. igralec sveta, je svetovne voditelje še enkrat opozoril na nevarnost, ki jo za svetovni mir predstavlja ruski predsednik Vladimir Putin. Ob tem je izrazil prepričanje, da je smrt ruskega voditelja edina možna rešitev vojaškega konflikta med obema državama.

Nekdanji vrhunski športnik, ki sicer prebiva na Madžarskem, se je pred mesecem dni vrnil v Kijev, kjer se je pridružil ukrajinskim silam v boju z ruskim agresorjem. Samo nekaj tednov prej se je 36-letnik še mudil v Melbournu, kjer bil neuspešen v prvem krogu kvalifikacij za nastop na OP Avstralije.

Po prihodu v rodni Kijev je za britanske medije povedal, da nima vojaških izkušenj, zna pa rokovati v orožjem. Istočasno je Putinu prek družbenega omrežja Instagram zagrozil, da bodo Ukrajinci plesali na njegovem grobu.

Vladimir Putin | Avtor: Epa Epa
Tokrat je v pogovoru za ukrajinske medije poudaril, da se ruska agresija na njegovo domovno stopnjuje že več let, saj se Putin močno boji pozitivnih učinkov ukrajinskih proevropskih teženj. "Putin to počne zato, ker si na meji ne more privoščiti močne in moderne Ukrajine. Meja med Ukrajino in Rusijo meri 2000 kilometrov. Če se bo Ukrajina z vidika razvoja vsaj približala Poljski, bo Rusija razpadla. Ljudje bodo prečkali mejo in se začeli spraševati, kako je mogoče, da se v Ukrajini živi toliko bolje? To je Putinov največji problem," meni Stahovski, ki odkrito upa, da bo Putin postal tarča atentanta.

"Svet se mora zavedati, da Putin izsiljuje z uporabo jedrskega orožja. Čeprav je on tisti, ki je napadel. Putin ni bil napaden, toda vseeno grozi z jedrsko vojno vsakomur, ki bi si drznil pomagati Ukrajini. Da smo temu priča v 21. stoletju... Ne razumem, kako lahko svet to tolerira. Tudi če zmagamo, bo grožnja še vedno prisotna. Putin mora umreti, druge možnosti ni," je prepričan Stahovski.

Komentarjev 4
  • Avatar luckyss
    luckyss 05:19 03.april 2022.

    Vas za te neumnosti plačujejo iz istega fonda kot za Covid propagando ?!

  • Ender3 23:48 02.april 2022.

    Razumljiv, čustven odziv posameznika vendar smrt ni rešitev političnih interesov tako zahoda, kot vzhoda.

  • smoljo 23:45 02.april 2022.

    Selfi vojak ...tenis jdi rajš špilat ...