Šport
31 ogledov

Športni praznik na Kongresnem trgu

Marko Milič Žurnal24 main
"Čutite športnika v sebi, pridite na Kongresni trg in uživajte v igri," sporoča Olimpijski Komite Slovenije.

Ljubljana bo v soboto v znamenju športa in športnih izzivov za vse generacije in starosti. Na Kongresnem trgu bo od 9. do 18. ure potekal Olimpijski festival s športnimi Asi, ki ga z namenom šport in športno aktivnost približati ljudem pripravlja Olimpijski komite Slovenije.

Mitja Petkovšek meni, da je letošnja sezona čudna. | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
"Številni športni izzivi in druženje z najboljšimi slovenskimi športniki bodo odlična priložnost za vse, predvsem pa otroke, ki bi se radi spoznali z različnimi športi, se v njih preizkusili in jih morda vključili v svoj vsakdan, s tem pa poskrbeli za zdravje in vitalnost, ter okrepili osebnost in vrednote," poudarjajo v OKS.

Olimpijski festival bo potekal v sodelovanju z nacionalnimi panožnimi športnimi zvezami in ob podpori nekaterih sponzorjev olimpijske reprezentance Slovenije. Festival bo na enem mestu ponudil 27 različnih športov in še več vrhunskih športnikov, ki se uvrščajo med zmagovalce največjih mednarodnih tekmovanj. Navzoče bosta pozdravila ena najboljših atletinj Brigita Bukovec ter eden najbolj uspešnih slovenskih športnikov, olimpijski šampion v gimnastiki Miroslav Cerar.

Dogodek je namenjen predvsem otrokom in njihovim staršem, ki bodo lahko v celodnevnem športnem dogajanju in pestrem spremljevalnem programu spoznavali, kako pomembno za zdravje je ukvarjanje s športom ter kako lahko šport pozitivno vpliva na življenje in oblikuje pogled na svet, krepi osebnost in vrednote, ki nas vodijo tudi v drugih življenjskih preizkušnjah. Za tiste, ki še niso športni navdušenci, bodo na voljo poslikava obraza, plesne delavnice, čarodej Toni in še marsikaj zanimivega. "Na Olimpijskem festivalu se boste med drugim lahko naučili prvih korakov deskanja na snegu, se preizkusili v rokoborskih tehnikah, se naučili zavezati mornarski vozel, se pomerili v hoji po rokah ali z lokom streljali v tarčo," še vabijo udeležence v OKS.

Dogodek bo povezoval priljubljeni otroški lik Ribič Pepe, za zabavo ob koncu olimpijskega dne pa bodo poskrbeli člani skupine Čuki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.