Šport
48608 ogledov

Športni svet žaluje za petkratnim svetovnim prvakom

Kolbe Profimedia
Za vedno je odšel nemški športni velikan.

V 71. letu starosti je umrl petkratni svetovni prvak v veslanju Peter-Michael Kolbe, je sporočila Nemška veslaška zveza (DRV). 

Pokojni športni velikan, ki je vse svoje največje uspehe dosegal v enojcu, velja za enega najbojših nemških veslačev vseh časov. Ob petih zlatih je na svetovnih prvenstvih zbral še dve srebrni in dve bronasti kolajni, v svoji bogati zbirki pa je imel tudi tri posamična olimpijska odličja, in sicer je bil v enojcu srebrn v Montrealu (1976), Los Angelesu (1984) in Seulu (1988).

Vseh pet naslovov svetovnega prvaka je osvojil med letoma 1975 in 1986. Leta 1975 je bil izbran za nemškega športnika leta.

Nekdanji nemški veslač, ki je zadnja leta svojega življenja preživel v domu za ostarele v mestu Lübeck na severu Nemčije, je umrl za posledicami hude bolezni, je sporočila DRV in ga označila za "legendo nemškega športa".

Po koncu športne kariere je deloval kot uradnik na nemški veslaški zvezi in v 90-ih letih prejšnjega stoletja zavzel položaj športnega direktorja.

Leta 2016 je bil sprejet v hram nemških športnih junakov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.