Šport
41 ogledov

Športnik leta ... jahač in metalec pikada

1/12
Žurnal24 main
Razočaran nad svojimi nogometaši je BBC nagrade za britanske športnike oziroma športne osebnosti leta podelil športnikom, za katere marsikdo med vami sploh še ni slišal. Brez presenečenj v Nemčiji.

Jahač Tony McCoy je dobitnik priznanja za naj športno osebnost leta po izboru britanskega BBC-ja. "Na konjskih dirkah kraljuje kot Tiger Woods v golfu ali Roger Federer v tenisu," je napovedovalec prireditve pospremil McCoya na oder. 36-letni McCoy je doslej v karieri zmagal na več kot tri tisoč dirkah, letos pa je prvič v karieri slavil na najprestižnejši konjski dirki na svetu Grand Nationalu z zaprekami. To mu je uspelo šele v petnajstem poskusu, in to po tem, ko je osedlal konja z imenom "Don't Push It to Victory" (Ne ženi ga do zmage). McCoy je dobil 42 odstotkov glasov in prepričljivo prehitel drugouvrščenega Phila Taylorja, tekmovalca v pikadu, ter zvezdnico sedmeroboja Jessico Ennis.

Slovenska športnika in ekipa leta bodo znani v sredo zvečer.

Med prvimi desetimi nagrajenci ni nobenega nogometaša, saj so angleški klubi skoraj tako razočarali v evropskih tekmovanjih kot reprezentanca Anglije na svetovnem prvenstvu. Je pa imel zato vidno vlogo na prireditvi David Beckham, ki je prejel nagrado za življenjsko delo. Med tujimi športnimi osebnostmi leta je največ glasov dobil španski teniški igralec Rafael Nadal, za najboljšo ekipo na svetu pa je bila izbrana evropska reprezentanca v golfu, ki je v Ryderjevem pokalu po dramatični borbi premagala ZDA.

Vettel naj v Nemčiji
Brez presenečenj pa je izbor za športnika leta minil v Nemčiji. Naziv je pripadel svetovnemu prvaku v formuli 1 Sebastianu Vettlu in alpski smučarki Marii Riesch. Medtem ko je Vettel prepričljivo ugnal tekmece – drugouvrščenega igralca namiznega tenisa Tima Bolla in golfista Martina Kaymerja na tretjem mestu, je bil izbor pri ženskah, ki ga je opravilo približno 1500 nemških športnih novinarjev, veliko bolj tesen. Dobitnica dveh zlatih medalj na olimpijskih igrah v Vancouvru je le za 36 glasov od skupno 3957 premagala biatlonsko zvezdnico Magdaleno Neuner. Naziv najboljše ekipe leta je prejela nogometna reprezentanca, ki je bila tretja na svetovnem prvenstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.