Šport
153 ogledov

Spoštovali dogovor, Sloveniji vrnili prvenstvo

risi Epa
Risi bodo nastopili pred svojimi gledalci.

IIHF je potrdila termine svetovnih prvenstev v hokeju za leto 2021. Na seznamu je večina tistih, ki so jih letos zaradi pandemije novega koronavirusa morali odpovedati, tudi SP divizije I (skupina A), ki bo tako spomladi 2021 v Ljubljani.

Prvenstvo v dvorani Tivoli bi sicer moralo biti letos konec aprila in v začetku maja, a je tako kot velika večina drugih športnih dogodkov postalo žrtev pandemije novega koronavirusa. V slovenski hokejski zvezi so že kmalu po odpovedi sporočili, da so z IIHF dosegli načelen dogovor o prestavitvi tekmovanja v naslednje leto.

Napoved se je danes potrdila, IIHF je sporočila, da bo drugoligaško SP tako naslednje leto v Ljubljani, tekmovanje ene stopnje nižje ravni (divizije I, skupina B) pa prav tako ostaja v poljskem Gdansku. IIHF za zdaj še ni določila natančnih datumov teh tekmovanj.

"Veseli me, da je kongres IIHF še uradno potrdil načelni dogovor, da prvenstvo ostaja v Ljubljani, le da bo prihodnje leto. V prvenstvo smo vložili že kar nekaj naporov, tudi ljubljanska Hala Tivoli je doživela prenovo. Seveda upamo, da bo zdravstvena situacija ostala ugodna in da nas ne bo spet kaj presenetilo," je v zvezi s tem dejal generalni sekretar HZS Dejan Kontrec.

Elitno SP pa bo, tako kot je bilo predvideno že pred koronakrizo, naslednje leto v Minsku in Rigi. Letos bi moralo biti SP v Švici, a so se tamkajšnji prireditelji po odpovedi odločili, da ne bodo kandirali za nov poskus izvedbe. Riga in Minsk bosta najboljše hokejiste na svetu gostila med 21. majem in 6. junijem.

IIHF pa je potrdila tudi nov termin zadnje stopnje olimpijskih kvalifikacij za Peking 2022. V kvalifikacijah bo na Norveškem nastopila tudi Slovenija, po novem se bodo reprezentance za zadnja tri prosta mesta na OI na treh turnirjih (Norveška, Slovaška, Latvija) borile med 26. in 29. avgustom 2021.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.