Šport
29 ogledov

Spoznajte Jasona Mercierja

(Foto: Pokernews.com) Žurnal24 main
Aprila 2008 je Jason Mercier igral na svojem prvem živem turnirju. Turnir European Poker Tour San Remo je do takrat neznani Mercier zmagal.

Od kod za vraga se je vzel ta fant?
Jason Mercier je takrat premagal 700 drugih igralcev in domov odnesel 1.372.893 $ denarne nagrade, kar ni slabo za en dan dela v "poker pisarni".

Mercier je bil očitno navdahnjen z uspehom, ki ga je dosegel Chris Moneymaker. Chris je bil "povprečni Janez", ki mu je uspel veliki met in tako postal vzor mnogim. Jason je študiral, da bi postal učitelj matematike, vendar ga je Chrisov uspeh prepričal, da je raje začel študirati internetni poker.

Ko so ga nekoč vprašali, kdaj v karieri se je počutil dovolj sposobnega, da bi postal poker profesionalec, je Mercier odgovoril: "Da bi lahko postal profesionalec, sem začutil leta 2007, ko sem odigral na tisoče denarnih iger na spletu. Ves čas sem delal na svoji igri, z željo da bi jo še izboljšal. Igral sem veliko satelitov, da bi se uvrstil na čim več velikih živih turnirjev. Pomembno zmago sem dosegel že na drugem živem turnirju, ki sem ga odigral."

O tem, kako je delal na tem, da bi še izboljšal svojo igro, je Mercier povedal: “Veliko iger sem predebatiral s svojimi inteligentnimi prijatelji, ki jih cenim kot poker igralce. Učil sem se iz svojih napak. To je zelo dobra šola. Moja moč pri pokru je predvsem v tem, da se lahko prilagodim vsem igralcem. Lahko igram zelo agresivno ali pa zelo zategnjeno. Poleg tega sem precej odporen proti tiltu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.