Šport
20 ogledov

Spoznan za krivega zaradi udarca maskoti

Kayla, maskota Crystal Palace EPA
Navijač Charltona je bil spoznan za krivega, ker je želel udariti maskoto Crystal Palaca.

Sodišče je za krivega spoznalo 36-letnega Daniela Boyletta, ki je na tekmi med Crystal Palacom in Charltonom poskušal obračunati z maskoto tekmeca. Kayla, beloglavi ameriški orel, je maskota Palaca od leta 2010.

Chris Belsey, ki skrbi za Kaylo, je orla nosil na roki, ko je tega nekdo poskušal udariti. "Ko je hodil ob tribuni, je opazil tri ali štiri navijače Charltona, ki so ga zmerjali, eden od njih pa se je nagnil čez oviro in nameril udarec v Kaylo. Belsey ni prepričan, ali je udarec zadel," je dejanje opisal tožilec Daniel Higgins. Po njegovih besedah se je orel zdel nepoškodovan, zaradi njegove telesne zgradbe pa bi bil lahko močen udarec usoden za maskoto.

Tekmo, ki jo je Crystal Palace dobil s 4:1 so zaznamovali manjši incidenti. Že pred tekmo je nastradal eden izmed policistov, ki ga je v glavo zadela steklenica, gostujoči navijači pa se niso pomirili tudi po prihodu na stadion.

Zaradi agresivnega vedenja se jih je tako kar nekaj še znašlo na sodišču in bilo spoznanih za krive po različnih obtožnicah. Tako kot Boylett bodo za svojo kazen izvedeli 28. aprila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.