Šport
37 ogledov

''Spravi se mi izpred oči''

roger federer EPA
Roger Federer med polfinalnim obračunom z Novakom Đokovićem ni bil razpoložen za snemanje od blizu, kar je dal jasno vedeti tudi snemalcu.

Novak Đoković je v zadnjih letih postal trn v peti najuspešnejšega tenisača vseh časov Rogerja Federerja.

Švicarski veteran kljub 34. letom še vedno kroji svetovni teniški vrh, a zmage na največjih turnirjh so v zadnjih sezonah postale prava redkost. Od leta 2010 pa do danes je osvojil le dva od skupno 17. grand slamov.

Glavni razlog za to je prvi igralec sveta, ki je Federerja premagal v lanskem finalu Wimbledona in OP ZDA, boljši pa je bil tudi v letošnjem polfinalu OP Avstralije.

Đoković, ki je v finalu razorožil Andyja Murrayja, je v prvih dveh nizih polfinalnega obračuna Švicarju prepustil vsega tri igre (6:1, 6:2).

Federer, jezen, ker mu je obračun tako hitro polzel iz rok, na kar je kasneje opozoril tudi na tiskovni konferenci, je v tretjem nizu vendarle povedel z 2:1. 

Med premorom se mu je približal snemalec, ki ga je najboljši tenisač vseh časov odslovil z besedami: ''Spravi se mi izpred oči, prosim.''

Jezen, a vljuden.

Federer je bil z delom snemalca nezadovoljen že lani, ko je na obračunu tretjega kroga s Simonejem Bolellijem zaradi čebeljega pika zahteval zdravniški odmor. ''Moraš biti tako blizu?'' je snemalcu takrat zabrusil 34-letnik.

Nekdanji prvi igralec sveta je sicer znan kot zelo miren in preudaren tenisač. Kot je sam večkrat priznal, je bil v mlajših letih psihološko precej nestabilen, kar se je odražalo v čustvenih izbruhih in polomljenih loparjih.

Prav psihološka (ne)pripravljenost naj bi botrovala temu, da je Federer v svetovni teniški vrh prodrl pri 22 letih, za razliko od Rafaela Nadala in Novaka Đokovića, ki sta bila med najboljše tri igralce sveta uvrščena že pri 19 oziroma 20 letih.

Ko je enkrat začel pisati teniško zgodovino, se je prelevil v pravega gospoda, a občasno mu napeta situacija še vedno pride do živega. Naslavnejši takšen primer se je zgodil pred slabimi sedmimi leti v finalu OP ZDA.

Komentarjev 1
  • izRODEk 16:07 01.februar 2016.

    Djoković bi snemalcu verjetno ponudil, da se usede zraven njega in mu ponudil še kakšno pijačo. Ampak eno je radodarni in gostoljubni Srb, drugo pa nobel Švicar.... razlika je očitna (lošem petlu svaka dlaka smeta! :D)...