Šport
24 ogledov

Sprehod Williamsovih

Sestri Williams zasedata prvo in tretje mesto na lestvici WTA © Reuters Žurnal24 main
Razočaranje v posamezni konkurenci US Opna sta sestri Venus in Serena Williams vsaj deloma utopili z osvojitvijo naslova pri dvojicah. Z lahkoto sta s 6:2 in 6:2 odpravili Blackovo in Huberjevo.
 

Opravičilo S. Williams

Po izbruhu na tekmi polfinala je Serena Williams pred ponedeljkovim dvobojem izdala naslednjo izjavo: "Iskreno se želim opravičiti NAJPREJ stranski sodnici, Kim Clijsters, USTA (Ameriški teniški zvezi, op. p.) in predvsem teniškim privržencem po vsem svetu zaradi mojega neprimernega izbruha," je zapisala v izjavi, ki jo je objavila USTA.

Sicer prvi nosilki Cara Black in Liezel Huber sta bili v ponedeljkovem finalu brez možnosti proti moči sester Williams. V borih 89 minutah sta četrti nosilki odpihnili konkurentki in osvojili letošnji tretji Grand Slam naslov v dvojicah, desetega skupno. Blackova (Zimbabve) in Huberjeva (ZDA) jim nista odvzeli niti enega servisa, tako da je bila naloga še toliko lažja.

Finale v dvojicah je sledil le slaba dva dni po tem, ko je mlajša od sester Williams, Serena, verbalno napadla eno izmed stranskih sodnic ob svojem porazu proti Kim Clijsters. Američanka se je pred dvobojem tudi uradno opravičila, a bi do konca turnirja zaradi kazni in morebitne suspenzije s prihajajočih Grand Slamov lahko izgubila okrog 350 tisoč dolarjev!

"Bilo je zelo razburljivo, čestitke najinim nasprotnicam. Rada bi se zahvalila mojim navijačem," je po zmagi v dvojicah dejala Serena. "Res vas imam rada in o vas nikoli ne bi hotela imeti slabega mnenja. Vi ste moji navijači številka ena. Zelo rada igram v New Yorku in zelo rada igram z Venus," je bila podobno kot v polfinalu, le bolj kultivirano, zgovorna mlajša sestra Williams.

US Open, finale dvojic (Ž):

Serena Williams/Venus Williams (ZDA/4)
: Cara Black/Liezel Huber (Zim/ZDA/1) 6:2, 6:2
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.