Šport
66 ogledov

Sprejemi za bronaste rokometaše

Sprejem rokometašev Anže Petkovšek
Slovenske rokometaše, ki so v Franciji z zmago na Hrvaško osvojili bronasto medaljo svetovnega prvenstva, sta sprejela predsednik vlade Miro Cerar ter ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič. Igralci so se nato napotili na veliki sprejem v center Ljubljane.

Premierju Miru Cerarju in ministrici Maji Makovec Brenčič se je v imenu igralcev zahvalil kapetan Vid Kavtičnik in jim podaril reprezentančna dresa, ob tem pa je dejal, da bosta lahko na prihodnjih tekmah navijala v opravi slovenske reprezentance.

Cerar je izpostavil, da so bili rokometaši izjemni ambasadorji Slovenije v Franciji, kjer so "z vztrajnostjo, požrtvovalnostjo in kolektivnim pristopom naredili izjemen uspeh ter pri tem pokazali, da lahko Slovenci, če stopimo skupaj, naredimo velike in izjeme stvari."

Ministrica Makovec Brenčič pa je zatrdila, da je ves čas, tudi ko so zgubljali tekmo za tretje mesto s Hrvaško, verjela v slovenske rokometaše in možnost, da jim na koncu uspe.

Medtem je Vinakras iz Sežane slovenskim rokometašem poslala teran in jim svetovala, da bronu nazdravijo s tem vinom, za katerega Slovenija bije boj s sosednjo Hrvaško.

"Ker sem Črnogorec, smo igrali le zadnjih deset minut," se je na sprejemu pred ljubljansko mestno hišo, kjer se je zbrala množica navijačev, pošalil selektor slovenske izbrane vrste Veselin Vujović in požel odobravanje iz številnih grl. Pri tem si je zaželel, da bi Slovenci še naprej spodbujali fante in obljubil, da se bodo ti potrudili, da se že z naslednjega evropskega prvenstva, ki bo na Hrvaškem, vrnejo z novo kolajno.

Po sprejemu pri premierju so se rokometaši odpravili v center Ljubljane. Več sledi ...

Komentarjev 1
  • Bozidar.Frelih 17:55 30.januar 2017.

    U glavnem da crkneš. Samo što se nista zažvalila. Takoj preklopu.