Šport
28 ogledov

Spremembe v Torontu: na čelo kluba Shanahan

Jagr Shanahan Maljkin Malkin New York Rangers Pittsburgh Penguins liga NHL EPA
Brendan Shanahan, nekdanji izvrstni kanadski hokejist in trikratni osvajalec Stanleyjevega pokala, je postal novi predsednik ekipe Toronto Maple Leafs.

Javorjevi listi se v letošnji sezoni lige NHL zanje sramotno niso uvrstili v končnico, potem ko so v vzhodni konferenci zasedli 12. mesto, v zadnjih devetih sezonah pa so le enkrat igrali v tekmah na izpadanje.

Toronto Maple Leafs so nazadnje nastopili v končnici v minuli sezoni, ko so morali v prvem krogu priznati premoč Boston Bruins. Kanadska ekipa je doslej 13-krat osvojila Stanleyjev pokal, nazadnje leta 1967.

45-letni Brendan Shanahan, po rodu iz zahodnega dela mesta, je v svoji dolgoletni igralski karieri med letoma 1987 in 2009 nastopal za New Jersey Devils, St. Louis Blues, Hartford Whalers, Detroit Red Wings in New York Rangers, s kanadsko reprezentanco pa je slavil na zimskih olimpijskih igrah v Salt Lake Cityju leta 2002 in na svetovnem prvenstvu v Italiji leta 1994. Lani je bil sprejet v hokejski hram slavnih v Torontu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.