Šport
20 ogledov

Springael priigral več kot 100 tisočakov

(Foto: Pokernews.com) Žurnal24 main
Prva sezona turneje 3 Lander Poker Tour se je zaključila s finalnim turnirjem, ki ga je gostil sosednji Dunaj oziroma njegova osrednja igralnica Montesino. Slavil je mladi Belgijec Joris Springael.

V velikem finalu se je za naslov najboljšega in največji kos 522.000 € težkega nagradnega sklada pomerilo kar 261 tekmovalcev, izmed katerih pa je na koncu do zmage prišel komaj 22-letni Belgijec Joris Springael.

Očitno se je že v svoji otvoritveni sezoni turneja dobro prijela med evropskimi pokeraši, saj je praktično celotna smetana evropskega pokra prispela na Dunaj za nastop na finalnem turnirju. Na njem so tako nastopili asi Michael Keiner (WSOP), Tobias von Siebenthal, Pierluca Salassa, Mikael Johanssen, Marvin Rettenmaier ter Sigurd Eskeland, ki si je mesto v Everestovi ekipi priigral prek promocije Live the Dream. Seveda pa ni manjkal niti Nemec Robert Kleene, ki si je svoje mesto na turnirju priigral prek našega brezplačnega turnirja na Everest Pokru.

Vsi, ki so se odločili za nastop na tem turnirju, res niso bili razočarani, saj je Thomas Kremser, ki velja za enega najbolj uveljavljenih in priljubljenih evropskih turnirskih direktorjev, tudi tokrat pripravil strukturo po okusu igralcev. Ta je bila še dodatno začinjena z dobrim vzdušjem in številnimi zabavami, ki so poskrbele, da je bil nastop na tem turnirju za vse igralce naravnost nepozabno doživetje. Glede na pravo VIP-zabavo, ki so jo organizatorji priredili na predvečer finalne mize, je bil pravi čudež, da so se udeleženci finalne mize naslednji dan sploh zbrali za mizo. Igralec, ki je bil na koncu najbolj vesel, da se je zvalil iz postelje, pa je bil gotovo že prej omenjeni Belgijec Joris Springael.

Slednji je spretno navigiral med vsemi pastmi finalne mize in se po štirih napornih dneh igre s precejšnjo prednostjo (2-1) prebil v heads-up del turnirja, kjer se je za naslov udaril z Romunom Oprio Cristeo. Kljub veliki prednosti se Belgijec v sklepnem dejanju ni zgolj sprehodil do naslova, saj se je z nasprotnikom ubadal več kot dve uri in pol, preden je Romun vendarle podpisal svojo kapitulacijo. Končna odločitev je padla potem, ko je Springael v zadnji igri večera zarinil s {K-Hearts}{6-Spades}, Cristea pa je njegovo stavo izenačil s {Q-}{J-}. Vse je bilo torej pripravljeno za klasičen obračun, ki pa ga je zahvaljujoč flopu {7-Spades}{Q-Spades}{A-Diamonds} bolje začel Romun. A slednji se ni mogel veseliti prav dolgo, saj je že turn na mizo prinesel {K-Clubs}, ki je tehtnico ponovno prevesil na stran Belgijca. Zadnja skupna karta – {4-Spades} nato ni več spremenila razmerja moči za mizo, kar je pomenilo, da sta naslov najboljšega in 132.680 nagrade pripadla Belgijcu, medtem ko se je moral Romun zadovoljiti z osvojenim drugim mestom in nagrado v višini 93.670 €.

Končni vrstni red na finalni mizi Glavnega turnirja 3 Lander Poker Tour Vienna je bil tako naslednji:

  1. Joris Springael – 132.680 €
  2. Opria Cristea – 93.670 €
  3. Alexander Debus – 64.810 €
  4. Rultger De Boer – 47.600 €
  5. Valentin Messina – 34.940 €
  6. Pim Van Wieringen – 25.320 €
  7. Cam Yildiray – 16.710 €
  8. Stjepan Jokič – 11.650 €
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.