Šport
64 ogledov

Sprinter pobegnil iz mešane cone

bruno hortelano EPA
Sprinter Bruno Hortelano je šele v pogovoru z novinarko izvedel, da je postal evropski prvak v teku na 200 metrov. Španski atlet je prekinil intervju in pobegnil iz mešane cone.

Nizozemska novinarka je v mešani ceni po koncu teka na 200 metrov šokirala Bruna Hortelana, ko ga je obvestila, da je postal evropski prvak.

Španec ni vedel, da je bil zmagovalec Churandy Martina, ki je v četrtek postal tudi evropski prvak v teku na 100 metrov, diskvalificiran, ker je stopil na črto sosednje proge.

Hortelano, ki naj bi osvojil srebrno kolajno, o diskvalifikaciji ni bil obveščen, kar je botrovalo komični izmenjavi z novinarko, ki ga je nagovorila kot novopečenega evropskega prvaka.

''Zlato, kako se počutite?'' je 24-letnika vprašala novinarka. ''Kaj?'' je odgovoril s presenečnim izrazom. ''Zmagal si, kajne?'' je odvrnila, Hortelano pa se ni pustil prepričati: ''Ne, drugi sem bil. Osvojil sem srebro.'' 

''Nizozemka sem in špansko ne govorim prav dobro,'' se je opravičila novinarka in predlagala, da začneta od začetka.

''Ali ne veš za diskvalifikacijo?'' je nadaljevala, vendar Španec še vedno ni mogel verjeti. ''Prvak si,'' se je oglasil še eden od prisotnih novinarjev. 

''Ne, ne,'' je z glavo zmajeval Hortelano in dodal: ''Prosim, če mi lahko potrdite.''

Novinarka mu je novico potrdila s pomočjo telefona, nakar je atlet pobegnil s prizorišča, prinašalka dobrih novic pa je ostala brez intervjuja.

Komentarjev 1
  • Papaja Popi 09:51 09.julij 2016.

    To pa je zanj res lepo presenečenje .