Šport
123 ogledov

Sproščajo se športna tekmovanja in treningi

vlada janez janša brdo seja vlade Vlada RS
Odlok bo začel veljati 26. aprila in se bo uporabljal do vključno 2. maja.

Vlada je sprejela nov odloka za šport v času pandemije novega koronavirusa, po katerem se sproščajo vsa tekmovanja in treningi, rekreativni šport pa bo dovoljen ne le posamično, ampak tudi v skupini do desetih. 

Dovoljeno bo izvajanje športnih tekmovanj v uradnih tekmovalnih sistemih, a še vedno brez prisotnosti gledalcev. Dovoljeni bodo tudi treningi vsem športnikom po zakonu o športu ne glede na starosti in kakovost, vendar le v obliki t. i. mehurčkov oziroma zaprtih oziroma fizično ločenih skupinah.

Omogočena bo samostojna ali strokovno vodena individualna športno rekreativna dejavnost ter športna vadba v vadbenih skupinah do 10 vadečih, tako na zunanjih površinah oziroma na prostem in tudi v zaprtih prostorih.

Dovolilo se bo tudi izvajanje javno veljavnih programov usposabljanj za strokovno delo v športu, ki so vpisani v razvid po zakonu o športu, prav tako z omejitvijo do desetih oseb.

Pri vseh dejavnostih bo treba upoštevati navodila ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.