Šport
17 ogledov

Sraka Vukovićeva bronasta na SP!

Raša Sraka Vuković bronasta 2010 SP Tokio
1/6
Žurnal24 main
Slovenska judoistka Raša Sraka Vuković je na SP v Tokiu v kategoriji do 70 kg osvojila tretje mesto. V repasažu je premagala Nizozemko Edith Bosch. Aljaž Sedej je izpadel že v prvi borbi.

Po dveh zmagah v kategoriji do 70 kg je Raša Sraka Vuković v četrtfinalu klonila proti Francozinji Lucie Decosse in je uvrstitev na stopničke lovila prek repasažnih bojev. Tam je premagala Nizozemko Edith Bosch in dobila bron. Raša je bila bronasta že na SP leta 2005 v Kairu.

Tokrat je Sraka Vukovićeva na prvenstvo odpotovala z zelo mešanimi občutki, saj so jo poleg poškodb dodatno utrujale tudi bolezen tik pred SP in neprespane noči zaradi časovne razlike. A se varovanka trenerja Gregorja Broda ni pustila motiti. Že v prvo borbo je krenila odločno in proti Američanki Laquinti Allen slavila po 50 sekundah. V drugi borbi je šlo še hitreje, saj je Mongolka Naranjargal Tsend-Ayousheva napravila napako. V četrtfinalu se je za trenutek ustavilo, ko je bila boljša kasnejša svetovna prvakinja Decossejva, a že v nadaljevanju je najprej padla Japonka Mina Watanabe, ki je bila od Ljubljančanke boljša na zadnjih treh medsebojnih obračunih, nato pa še stara znanka Boscheva, ki jo je Sraka Vukovićeva nazadnje ugnala pri mladinkah. Tokrat je joka-gruma obrodila sadove in na hrbtu je končala Nizozemka.

"Ne morem verjeti. Te kolajne me še držijo pokonci. Saj vem, zdaj boste rekli, vedno ko jamram, da sem poškodovana, takrat najbolje nastopam. Kot kaže, je to res, ampak pred današnjimi borbami sem se res slabo počutila. Bolel me je hrbet in zadnji dve noči sem slabo spala. Se pa pozna, da je danes kimono oblekel tudi moj mož Luka in mi pomagal pri ogrevanju," je srečna dejala Sraka Vukovićeva.

Slabše je nastopil drugi predstavnik Bežigrada Aljaž Sedej (do 81 kg), ki je izpadel v prvi borbi. Sedej je v tokratni prvi tekmi po poškodbi komolca klonil v prvi borbi proti Ukrajincu Artemu Vasiljenku, ki je bil v zadnji sekundi boljši z iponom. "Bom malo lepše povedal in ne bom uporabil besed trenerja. Nisem dovolj dobro pripravljen. Čeprav sva po poškodbi poldrugi mesec zelo garala in veliko trenirala, sem že pred borbo čutil utrujenost. Nisem bil pravi, tudi roka ni zdržala vseh pet minut. Težko se je šibek boriti, kot pravi trener ... Ko bom vrhunsko pripravljen, bom tepel vse," je dejal Sedej,

V soboto bo v deželi vzhajajočega sonca dan D za tri slovenske judoistke. V kategoriji do 63 kg bosta nastopili Urška Žolnir in Vlora Beđeti, po novem lahko namreč vsako državo na prvenstvu zastopata po dve tekmovalki ali tekmovalca na kategorijo, do 57 kg pa bo nastopila Tina Trstenjak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.