Šport
20 ogledov

"Sramota, zmagovalec je bil znan pred tekmo"

Željko Marković EPA
Poljaki so bili po polfinalnem porazu proti Katarju besni na sodnike. A to jim ne bo pomagalo, gostitelji pa se bodo v finalu pomerili s Francozi

Katarci oziroma rokometaši, zbrani z vseh vetrov, na čelu s španskim selektorjem Valerom Rivero, ki igrajo za Katar, so dosegli sanjsko uvrstitev v finale. Čeprav so v predtekmovanju in izločilnih bojih pokazali, da so trd tekmec, pa je uvrstitev v veliki finale reprezentance, ki je bila na prejšnjem SP še na skromnem 20. mestu, le presenečenje.

Katar, v predtekmovanju je premagal tudi Slovenijo z 31:29, je na poti do finala v izločilnem delu SP najprej ugnal Avstrijo, zatem Nemčijo, danes pa še Poljsko.

Stop za branilce naslova

V večernem polfinalu se je obetal posladek vrha evropskega rokometa. Spopadla sta se branilka naslova Španija in Francija, ki želi olimpijskemu in naslovu evropskih prvakov dodati še svetovno krono. Boj je bil trd, ne na vrhunski ravni, zato pa borben, glavna nagrada pa je pripadla slovenskim krvnikom iz četrtfinala Francozom. Na krilih Daniela Narcissa in Nikole Karabatića so si galski petelini sredi prvega dela priigrali tri gole naskoka in prednost obdržali do polčasa.

Spet je bil pri Francozih zelo razpoložen vratar Thierry Omeyer (zbral je 20 obramb), a sredi drugega polčasa je bilo na semaforju vseeno le še 18:19. Tesno je bilo vse do zaključnih minut, gola Michala Guigouja (s petimi je bil najboljši strelec Francije) in Valentina Porta ter obranjena sedemmetrovka Omeyerja pa so dokončno odločili zmagovalca. Pri Španiji je sta po pet golov dosegla Joan Canellas in Cristian Ugalde.

Poljaki pobesneli

"To je sramota za rokomet," je po porazu proti gostiteljem dejal Piotr Chrapkowski. Katar je Poljsko sicer premagal z 31:29, Poljaki pa so za najboljša igralca Katarja razglasili srbska sodnika Nikolića in Stojkovića ter jima po koncu tekme skupinsko namenili ironični aplavz.

"Vsi so videli, kaj sta naredila. Nemogoče je bilo dobiti kakšno odločitev v našo prid. Ne vem, ali je Katar že kupil prvenstvo, a to je sramota. Sodnika bi morala biti suspendirana, nikoli več ne bi smela soditi. Vsak normalen gledalec ve, da je bil zmagovalec odločen že pred tekmo," je še menil razočarani Chrapkowski.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.