Šport
51 ogledov

Srb ni mogel verjeti sporni odločitvi

janko tipsarević Youtube
Glavni sodnik na obračunu Janka Tipsarevića in Pabla Carrena Buste je poskrbel za sporno odločitev, ki je srbskega tenisača dobesedno spravila na kolena.

Srb Janko Tipsarević je bil dobro na poti, da se prvič po letu 2013 uvrsti v tretji krog enega od največjih štirih turnirjev, ko je na dvoboju s Špancem Pablom Carreno Bustom povedel s 6:3, 6:4.

Španec je nato dobil tretji niz in si v četrtem priigral priložnost za poravnanje izida. Pisala se je deseta igra, ko je Carreno Busta pri izidu 5:4 serviral za izenačenje na 2-2 v nizih.

Tipsarević je povedel z 0:30 in si z neubranljivim smashom priigral tri vezane brejk priložnost. Vsaj tako je mislil. Glavni sodnik je namreč točko pripisal Carrenu Busti z obrazložitvijo, da je Tipsarević prehitro slavil in s tem zmotil svojega nasprotnika.

Španec je nato izvlekel igro na svoj začeti udarec in v petem nizu uprizoril popoln preobrat, ki mu je prinesel uvrstitev v tretji krog.

Tipsarević po koncu dvoboja ni želel seči v roko glavnemu sodniku. ''Ne rečem, da sem zato izgubil, vendar mislim, da bi mi z 0:40 uspel brejk. Sodnik je točko dodelil nasprotniku. Rekel je, da sem vzkliknil 'dajmo', preden sem udaril žogico. Tega nisem naredil še nikoli v svoji karieri. Nikoli,'' je bil odločen Tipsarević.

 
Komentarjev 4
  • gogi3 12:45 03.september 2016.

    Tole se mi pa zdi res čudna odločitev sodnika. In ko se ti zgodi krivica, tvoja glava ni več pri stvari in ti takoj pade koncentracija.

  • h3o 12:07 03.september 2016.

    s tem, ko se rokoval z njim, je tudi on kršil pravila!

  • zipo 11:33 03.september 2016.

    Zelo važna novica zaradi ene točke, sploh za Slovence!