Šport
58 ogledov

Srbi: Posebna zahvala gre Kranju

srbija vaterpolo EPA
Srbski vaterpolisti so postali olimpijski prvaki ter tako osvojili vse zlate naslove v tem športu. Kot pravijo, pa gre posebna zahvala tudi Kranju, ki je pomembno prispeval v mozaik osvojitve vseh teh naslovov.

Srbski vaterpolisti so se julija pripravljali prav v Kranju, kjer so opravili zadnji sklop priprav pred odhodom na olimpijske igre v Riu, kjer so na koncu osvojili zlato.

"Bilo je težko, tako težko kot na pripravah v Kranju. Res je bilo težko in naporno. Rad bi se predvsem zahvalil vsem ljudem v Kranju, ki so poskrbeli za to, da je to zlato res pravo in da smo olimpijski ciklus zaključili tako, kot smo lahko le sanjali," je po koncu olimpijskega turnirja v izjavi za TV Slovenija dejal član zlatega moštva Filip Filipović, skupaj s Špancem Guillermom Molino najboljši strelec na olimpijskem turnirju v Riu. Oba sta vsega skupaj prispevala po 19 zadetkov.

Srbi, trikratni svetovni in šestkratni evropski prvaki, so osvojili prvo olimpijsko zlato medaljo. Pred tem so na treh OI, v Sydneyju (2000), Pekingu (2008) in Londonu (2012) osvojili bron, leta 2004 v Atenah pa so bili srebrni. V ponovitvi finala z lanskega svetovnega prvenstva v Kazanu so še drugič ugnali Hrvate.

Delfini imajo tako v lasti trojno krono, so evropski, svetovni in olimpijski prvaki. V svoji zbirki pa imajo tudi zlato iz svetovne lige in svetovnega pokala. Po finalu so na površje privrela čustva, solze, veliko pozornost pa sta požela tudi oba selektorja srbski in hrvaški, Dejan Savić in Ivica Tucak, velika nasprotnika v in ob bazenu, sta pristala v pristnem objemu kot dva najboljša prijatelja.

Čestitke srbski reprezentanci z zahvalo po promociji mesta je davi poslal tudi župan Mestne občine Kranj Boštjan Trilar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.