Šport
13 ogledov

Srbi spet nasilni

Nemanja Vidić
1/2
Žurnal24 main
Nasilno vedenje srbskih navijačev na prijateljski tekmi z Novo Zelandijo v Celovcu v Avstriji je sprožilo celo zahteve po izključitvi Srbije s svetovnega prvenstva.

Čeprav je izključitev malo verjetna, pa je dejstvo, da je srbski nogomet zaradi divjanja navijačev že dolgo pod drobnogledom vodilnih mož evropskega in svetovnega nogometa.

Srbski navijači se tokrat niso mogli sprijazniti s porazom (1:0) svojih varovancev na prijateljskem srečanju proti Novi Zelandiji, zato so vdrli na igrišče, sodnik pa je moral tekmo prekiniti. Na tribunah stadiona v Celovcu se je zbralo okoli 10 tisoč navijačev Srbije, ki so na igrišče metali pirotehnična sredstva in steklenice, ena je zadela enega od nogometašev Nove Zelandije. Avstrijski spletni portal www.oe24.at piše, da bi lahko Fifa Srbiji prepovedala nastop na bližajočem se svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki. Stanje na tribunah je poskušal pomiriti prvi zvezdnik Srbije Nemanja Vidić, ki je po mikrofonu nagovarjal navijače, naj ne tečejo na igrišče in nehajo divjati. Ali ga bodo poslušali, bomo videli že v sredo, ko Srbija, prav tako v Avstriji, igra prijateljsko tekmo s Poljsko.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.